MTG ökade resultatet mer än väntat i tredje kvartalet

MTG
MTG ökade resultatet mer än väntat i tredje kvartalet

Foto: TT

Finwire / Breakit

Mediejätten MTG kunde presentera en stark kvartalsrapport på tisdagsmorgonen.
Vinsten var bättre än väntat och steg jämfört med föregående år.

MTG lyckade slå analytikernas förväntningar för det tredje kvartalet.

Häng med på följande sifferrace:

# Omsättningen uppgick till 4 683 miljoner kronor (4 280), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 4 698. Organisk tillväxt var 3,2 procent, ned från 7 procent motsvarande period i fjol.

# Resultatet efter skatt blev 194 miljoner kronor (189), analytikerkonsensus 168.

# Rörelseresultatet landade på 340 miljoner kronor (257), väntat rörelseresultat var 264. Rörelsemarginalen var 7,3 procent (6,0). Rörelsemarginalen var 8,5 procent i förra kvartalet.

I rapporten framgår det också att MTGx – den del av bolaget som investerar tungt i bland annat e-sport och gaming – växer i snabb takt. Nettoomsättning landade där på 1.024 miljoner, en siffra som kan jämföras med 798 miljoner kronor under samma kvartal i fjol.

Rörelseresultatet inom MTGx landade i sin tur på 11 miljoner kronor, att jämföra med en förlust på 38 miljoner kronor samma period i fjol.

"MTGx genererade tvåsiffrig organisk försäljningstillväxt, och vi vände en rörelseförlust föregående år till en vinst, drivet av avsevärda förbättringar inom både InnoGames och ESL. Detta var det femte kvartalet i rad med en ebitda-vinst för MTGx", skriver MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann i rapporten för det tredje kvartalet.

Jørgen Madsen Lindemann flaggar samtidigt för intäkterna från just e-sporten kommer att minska under det kommande kvartalet, för att sedan ta fart under 2019.

”Vi förväntar oss en signifikant lönsamhetsförbättring inom e-sporten”.

MTG:s styrelse har tidigare beslutat om att initiera en process för att dela upp verksamheten i två bolag. MTG bedömer, givet att man får aktieägarnas godkännande, att det kommer att ske en börsnotering av Nent i mars nästa år. Det skriver vd Jørgen Madsen Lindemann i rapporten.

Läs fler artiklar
LÄS MER