Sök

Uber vill köpa hans taxibolag Careem – nu kommenterar Magnus Olsson uppgifterna

Careem

Magnus Olsson, medgrundare av Careem. Foto: TT och press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Magnus Olsson är en av grundarna bakom Careem – "Mellanösterns Uber". I en intervju berättar han konkurrensen i regionen och bolagets plan framåt.

Careem grundades 2012 av Magnus Olsson, Abdullah Elyas och Mudassir Sheikha i Dubai. Sedan dess har det vuxit fram som ett “Uber för Mellanöstern”.

För snart tre veckor sedan rapporterade Bloomberg News med hänvisning till källor, att den amerikanska taxijätten Uber vill köpa Careemför 22 miljarder kronor. Preliminära förhandlingar ska ha inletts under sommaren och pågår fortfarande.

Nu kommenterar svensken ryktena. I en intervju med Techcrunch pratar han både om Uber och andra konkurrenter. Och det låter inte som att ett uppköp skulle vara nära förestående.

“Om du ska kunna fortsätta inspirera måste du vara självständig. Vår väg framåt är att fortsätta bygga det vi har byggt och fortsätta expandera i regionerna där vi är. Vi går också in i olika vertikaler nu”, säger Magnus Olsson och nämner att Careem har köpt in sig i ett bolag för busstransporter och ett för matleveranser.

Han menar att Mellanöstern är en region som alla sneglar på, såväl konkurrenter som investerare och välkomnar också konkurrens från globala spelare, för “inget gör dig ambitiösare än när du har en stor gerilla som kämpar mot dig”.

Han vill inte kommentera Uber specifikt utan säger:

“Jag tror att det finns många bolag som är intresserade av att köpa in sig eller köpa bolag som Careem. Det finns ett starkt intresse både från öst och väst. Globala investerare ser att Mellanöstern är en intressant region. Men de vet också att det inte är lätt att ge sig in i regionen”.

Läs mer