Bofink inleder samarbete med Tink

Tink Bofink Appar
Bofink inleder samarbete med Tink

Tinks grundare. Bofink. Foto: Pressbild.

Caroline Englund

Reporter

Vill pressa dina bolån.

Bofink har utvecklat en app som ska hjälpa privatpersoner med bolån genom robotrådgivning. Appen går igenom kundernas bolånevillkor och ger automatiskt skräddarsydda råd och ränteerbjudanden.

Bolaget backas bland annat av investerare som Lena Apler, Ann Grevelius, Thomas Eriksson och Anette Tånneryd.

Nu står det klart att Bofink inleder ett samarbete med ekonomiappen Tink, som har ungefär 500.000 användare. Tink lanserades 2013, samarbetar med flera stora banker och hjälper privatpersoner att hålla en bättre koll på sin ekonomi.

Samarbetet går ut på att Bofink använder en del av Tinks teknik för hämtning av bankdata.

“Vi vill genom vår öppna plattform minska barriärerna till finansiell data och ge utvecklare tillgång till den teknik de behöver - så de istället kan fokusera på att bygga bästa möjliga produkt till sina användare. Därför är det otroligt roligt att Bofink är en av de första att integrera vår teknik och få bidra till att förbättra deras användares bolån”, säger Sissi Ye, Product Manager på Tink i ett pressmeddelande.

Bofink uppger att de nu förvaltar 50 miljarder och att de därmed hjälper närmare 2 procent av den svenska bolånemarknaden att fatta bättre beslut rörande sina lån.

“Många missar det faktum att medelsvensken bara har 20.000 kronor i buffertsparande men samtidigt 2 miljoner i bolån. Det är 100 gånger viktigare att bry sig om skuldsidan jämfört med tillgångssidan. Ändå är väldigt många fokuserade på att optimera sin tillgångssida. Det är ett klassiskt feltänk. Att optimera skuldsidan bidrar mer till plånboken”, säger Joachim Ronneback Thomson, vd för Bofink i ett pressmeddelande.

Nyfiken på mer om bolån? Missa inte vårt event Fintech Stockholm den 27 september där Joachim Ronneback Thomson på Bofink bland annat deltar i vår bolåne-robotduell tillsammans med Carl Johan Nordquist på Hypoteket. Läs mer och boka biljett till Fintech Stockholm här. 

Läs fler artiklar
LÄS MER