På torsdag smäller det – sista chansen att säkra en plats till Fintech Stockholm

fintech Breakits konferenser Fintech Stockholm 2018
På torsdag smäller det – sista chansen att säkra en plats till Fintech Stockholm

Bekräftade talare till Fintech Stockholm 2018 och Breakits Olle Aronsson. Foto: Press och Alexander Donka.

Regleringshysteri och bolåne-innovationer – på Breakits och Finanslivs årliga Fintech-event kan du ta del av branschens hetaste trender och få en bild av hur framtidens finansiella företag kan se ut.

För fjärde året i rad arrangerar Breakit konferensen Fintech Stockholm tillsammans med tidningen Finansliv. 

Den 27 september öppnas portarna till Berns salonger i Stockholm och redan nu kan det vara en idé att boka en biljett till eventet – ifjol var det fullsatt när tunga branschnamn som Steve Kirsch (Token), Cecilia Skingsley (vice riksbankschef), Yosef Mohamed (Transfer Galaxy) och många fler bjöd på erfarenheter och gjorde trendspaningar. Årets event blir dessutom ännu större och hetare då vi slår ihop det med vårt tidigare event för försäkringsbranschen – Insurtech Stockholm. 

Breakits medgrundare Olle Aronsson, som ska moderera eventet för fjärde året i rad, säger att årets event känns mer kittlande än någonsin.

“Det jag personligen tycker är mest spännande är att vi nu ser startups som tydligt vill utmana bankernas kärnaffär, inom till exempel bolån, samtidigt som räntorna är på väg upp och bostadspriserna skakar. Digitala bolån kan totalt rita om finanskartan i Sverige”, säger Olle Aronsson.

Fintech Stockholm riktar sig till dig som är intresserad av hur bank- och försäkringsvärlden förändras i takt med digitaliseringen och vill ha koll på vilka startupföretag som tar fram de bästa och smartaste lösningarna. Här möts investerare, tunga företagsledare och beslutsfattare.

Förra året handlade Fintech Stockholm om robotkrig och finansieringsboomen – i år ligger fokus på innovationer inom bolån och hur finansindustrin påverkas av alla nya regleringar.

Nytt för i år är att Breakit bjuder in ett av de mest spännande fintechföretagen från våra nordiska grannar för att ta reda på hur ser utvecklingen ser ut hos dem. Vi tittar också på hur fintech-segmentet kan inspireras av andra marknader.

Givetvis blir det comeback för publikfavoriterna Pitchtävlingen och Duellen, där du som deltagare får möjlighet att vara med och påverka när ära, prestige och fina priser står på spel.

Programmet uppdateras löpande, men redan nu har vi ett gäng tunga profiler bekräftade. Till exempel:

Ken Villum Klausen, grundare av danska mobilbanken Lunar Way som riktar sig mot millenials.

Marie Nordgren, affärsutvecklare på storbankernas gemensamma tjänst Getswish.

Erik Olofsson, Nordenchef för amerikanska betaljätten Stripe – en av världens högst värderade startups som har kunder som Facebook, Amazon, Slack och Twitter. 

Claire Ingram Bogusz, forskare kring kryptovalutor på Handelshögskolan i Stockholm.

Lena Apler, grundare och styrelseordförande för Collector Bank, samt affärsängel som investerar i nästa generations fintech-bolag. 

Anders Borg, tidigare finansminister och numera bland annat fintech-investerare.

Jussi Lindberg, affärsutvecklingschef på holländska betalbolaget Adyen som hanterar betalningarna för bolag som Airbnb, Uber, Spotify och Netflix. 

Taina Malén, global marknadsdirektör på spelbolaget Star Stable, som gjort succé världen över med sitt hästspel riktat mot unga tjejer. 

Bo Mattsson, Cint-grundaren och affärsängel som investerat i flera fintech-bolag. 

Carl Johan Nordquist, vd för Schibsted-backade bolåne-startupen Hypoteket.

Joachim Ronneback Thomson, grundare och vd för robotrådgivaren Bofink.

Eli Keren, vd för betaltjänsten Betalo. 

Daniel Berglund, principal och jobbar med investeringar på Nordic Capital som investerat stort i bolag som Nordnet, Nordax och Trustly. 

Nicholas Sundén-Cullberg, medgrundare och vd för peer-to-peer-lånebolaget Lendify.

Tid: 27 september, 08.30-16.00.
Plats: Berns (Stora salongen), Berzelii park, Stockholm.

Välkommen – boka din biljett till Fintech Stockholm här. 

PS: Vill du vara med som partner/sponsor? Kontakta Breakits affärsområdeschef Behroz Bostanian på behroz.bostanian@leeads.com. Har du frågor om programmet eller annat kring eventet? Kontakta Breakits eventansvariga Diana Demin på diana@breakit.se.

Läs fler artiklar
LÄS MER