Fintech hub har skulder på 7,8 miljoner och 17 kronor i tillgångar

Stockholm fintech hub Fintech hub kontorshotell
Fintech hub har skulder på 7,8 miljoner och 17 kronor i tillgångar

Stockholm fintech hubs grundare Matthew Argent.

Tobias Blixt

Reporter

Grundaren går inte att få tag i enligt konkursförvaltaren.

Under förra året slog kontorshotellet Fintech hub upp portarna i Stockholm. Som namnet antyder skulle bolaget fokusera på startups inom fintech-området och man skulle husera på No18:s lokaler vid centralstationen i Stockholm.

Det visade sig sedan att satsningen blev kortlivad. I mars rapporterade vi om sajten Realtids avslöjande som visade att bolaget skulle tvångslikvideras av Bolagsverket. Anledningen var då att de inte hade haft någon ordentlig styrelse på plats sedan oktober förra året.

Nu skriver Realtid att Fintech hub har skulder på 7,8 miljoner kronor, samtidigt som tillgångarna bara uppgår till 17 kronor. Detta enligt uppgifter från bouppteckningen. Skulden är därmed ungefär dubbelt så stor som tidigare hade rapporterats.

Enligt konkursförvaltaren Erik Hellerström har han inte kunnat komma i kontakt med Fintech hubs grundare Matthew Argent. Därför har han inte heller lyckats få tag i bolagets bokföring och förvaltarberättelsen ska vara inlämnad till Stockholms tingsrätt senast den 29 november.

Om konkursförvaltaren inte får tillgång till bokföringen kan han tvingas göra en anmälan.

“Misstanke om bokföringsbrott kan aktualiseras om jag inte får ta del av den. Då är jag skyldig att göra en anmälan”, säger Erik Hellerström till Realtid.se, han säger också att han förväntar sig att Matthew Argent lämnar in bokföringen.

Realtid skriver att de har sökt Matthew Argent, som tidigare i sommar aldrig dök upp till det edgångssammanträde kring bouppteckningen som han kallats till av Stockholms tingsrätt.

Läs fler artiklar
LÄS MER