Stockholm Fintech Hub tvångslikvideras – saknade ordentlig styrelse

Stockholm fintech hub
Stockholm Fintech Hub tvångslikvideras – saknade ordentlig styrelse

T.v: Matthew Argent, grundare av Stockholm fintech hub. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Nu kan det hajpade kontorshotellet tvingas stänga igen.

I mars 2017 rapporterade Breakit om att ytterligare ett kontorshotell för startups var på väg att lanseras i Stockholm. Stockholm fintech hub, som satsningen hette, skulle fokusera på startups inom finans och försäkring och inkvarterades i No18:s lyxiga lokaler vid centralstationen i huvudstaden.

Initiativet sponsrades bland annat av revisionsgiganten KPMG och NFT Ventures – ett investmentbolag som bland annat förvaltar Collector ventures och Bonniers techinvesteringar.

Nu skriver sajten Realtid att Stockholm fintech hub, som idag fyller en våning i kongress- och kontorskomplexet Stockholm Waterfront, kommer att tvångslikvideras av Bolagsverket. Anledningen är att bolaget inte haft någon ordentlig styrelse på plats sedan oktober förra året.

Femte februari i år skickat Bolagsverket ut en sista varning till kontorshotellet om bristerna i styrelsen och 16 maj kom det slutgiltiga beslutet att sätta stopp för bolaget, utan möjlighet att rätta till missen.

Det är inte heller bara styrelsen som bolaget har slarvat med. Bolaget har drygt 3,5 miljoner kronor i skulder till Kronofogden och 11 betalningsanmärkningar, enligt Realtid. Vilka tillgångar som finns i bolaget är oklart.

"Det här är en tvångslikvidation så jag har ingen kontakt med bolaget innan beslut om likvidation, utan ska undersöka förutsättningarna för en sådan. Om det saknas tillgångar så är bolaget på obestånd och då är jag skyldig att ansöka om konkurs", säger advokat Staffan Ekdahl till Realtid.se.

Stockholm fintech hub har i dagsläget drygt 100 gratismedlemmar och bland annat Nordea och Handelsbanken står uppsatta som partner.

Breakit söker grundaren Matthew Argent för en kommentar

Läs fler artiklar
LÄS MER