Riskkapitaljätten Andreessen Horowitz går in i Yubicos styrelse

Yubico Yubikey riskkapital
Riskkapitaljätten Andreessen Horowitz går in i Yubicos styrelse

Yubicos vd Stina Ehrensvärd. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Microsoft, Facebook och Google använder alla hennes säkerhetsnyckel – nu värderas Stina Ehrensvärds techbolag till över 2 miljarder kronor.

Det hajpade svenska bolaget Yubico, med säte både i Stockholm och Palo Alto i Kalifornien, har efter en nyemission på 69 miljoner kronor fått en värdering på 2,1 miljarder kronor, det skriver Di Digital.

En värdering som Breakits Stefan Lundell förutspådde var på ingång i en analys från februari förra året.

Det framgår inte vem eller vilka som har investerat i bolaget, men enligt sajten har Martin Casado, partner på riskkapitaljätten Andreessen Horowitz, tagit plats i Yubicos styrelse.

Andreessen Horowitz har tidigare investerat i företag som Airbnb och Facebook och är ett av de största riskkapitalbolagen inom techbranschen i USA.

Yubico har tagit fram en säkerhetsnyckel i USB-form som fungerar ungefär som en bankdosa. Den används som ett extra lager av säkerhet när du loggar in på olika konton, exempelvis på datorn, Facebook eller Gmail.

Företagets vd och medgrundare Stina Ehrensvärd vann tidigare i år titeln "årets kvinnliga stjärnskott" på tävlingen Entrepreneur of the year som anordnas av revisions- och konsultföretaget EY.

Läs fler artiklar
LÄS MER