Stina Ehrensvärd prisades på stor entreprenörstävling

Yubico Yubikey Säkerhet
Stina Ehrensvärd prisades på stor entreprenörstävling

Stina Ehrensvärd

Tobias Blixt

Reporter

Stina Ehrensvärd prisad för säkerhetsarbete på internet.

IT-säkerhetsentreprenören Stina Ehrensvärd, vd för Yubico, tog hem titeln “årets kvinnliga stjärnskott” på tävlingen Entrepreneur of the year. Tävlingen anordnas av revisions- och konsultföretaget EY och vinnaren utsågs under tisdagen på Stockholms stadshus.

“Stina Ehrensvärd har utvecklat lösningen på ett växande problem och skapat ett internationellt företag. Vägen från idé till succé var inte spikrak, men tack vare drivkraft och målmedvetet arbete hittade hon nyckeln till framgång. Hennes produkt må vara liten, men den gör stor skillnad för internetsäkerheten världen över”, är Juryns motivering till beslutet.

Stina Ehrensvärd tog 2008 fram USB-stickan Yubikey, som fungerar ungefär som en bankdosa eller som sms där du godkänner inloggningen. Det är en nyckel som kan användas för att logga in på exempelvis Facebook eller Google.

Andra vinnare på galan var Claes Mellgren och Per Olof Anderson från AQ group som vann årets entreprenör och Gudrun Sjöden på Gudrun Sjöden group som vann bästa internationella tillväxt.

Läs fler artiklar
LÄS MER