Sök

Isabella Löwengrip har besökt nya The Lobby – och hon är inte imponerad

Isabella Löwengrip har besökt "The Lobby" i Stockholm. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Stjärnentreprenören: "Vad som målas upp i teorin och vad som fungerar i verkligheten är två olika saker."

E-handeln fortsätter att skörda offer. Butiksjättar som H&M och Lindex har haft stora problem med att ställa om sin affär till en digital värld, och så sent som igår rapporterade vi om att det stora modehuset Calverton håller på att knäckas av konkurrensen från nätet.

Men alla handlare står inte handfallna. Vi har tidigare skrivit om "The Lobby" – AMF fastigheters satsning på att skapa framtidens shoppinggalleria i centrala Stockholm.

Tanken är att handlare ska kunna använda "The Lobby" som en experimentverkstad och kunna testa olika digitala lösningar. Det kan handla om till exempel smarta speglar som hjälper till när du shoppar.

I början av april slogs portarna upp och en som var där alldeles nyligen är entreprenören och investeraren Isabella Löwengrip.

Och "framtidens galleria" verkar inte imponera nämnvärt på henne.

"Vad som målas upp i teorin och vad som fungerar i verkligheten är två olika saker och det var lite den känslan jag fick igår," skriver hon i en bloggpost.

Löwengrip, som nyligen utsågs till "Årets affärskvinna", skriver att trots att gallerian ska handla om hur handeln ska bedrivas i framtiden så är det gamla idéer som testas.

"Att stoppa in en massa varumärken i en lokal med ett café och photobooth är inte att knäcka koden för retail. Dom konceptbutikerna har vi sett under en lång period och det fungerar inte," skriver hon och pekar på att den inspirationen får man via sociala medier istället. 

I gallerian beställs allt via Ipads och levereras sedan hem. En stor nackdel med det är att det är svårt att göra spontanköp menar Löwengrip  I blogginlägget undrar hon dessutom hur det ser ut med servicen eftersom det är den främsta anledningen till att man går till en butik istället för att handla på nätet.

Dessutom pekar hon på att det i princip var helt omöjligt att fota sig på grund av belysning.

Inte allt för imponerad alltså.

Läs mer