Sök

Izettle spränger (nästan) miljardvallen: "Jag är stolt"

Izettle

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Svenska fintech-bolaget Izettle ökade omsättningen med 50 procent under 2017.

Det framgår av bolagets helårsresultat.

Omsättningen uppgick till 966 miljoner kronor, jämfört med 641 miljoner året dessförinnan. Det är en ökning med 51 procent.

"Jag är stolt över att kunna visa upp sådana starka bevis på vårt attraktiva erbjudande och skalbara affärsmodell. Vi ökar omsättningen med över 50 procent, liksom vi gjort varje år sedan start, vilket visar på att vår strategi att erbjuda en affärsplattform för småföretag lönar sig", säger Jacob de Geer, vd och medgrundare för Izettle, och fortsätter:

"Vår höga tillväxttakt är tack vare de många nya användare som varje dag registrerar sig på vår plattform och därutöver ett högre användarengagemang. Idag utnyttjar våra handlare fler av våra verktyg, där betalningar endast är ett av dem."

På resultatraden ser det däremot tyngre ut, för det svenska fintechbolaget. Under förra året redovisade bolaget ett rörelseresultat på -228 miljoner kronor. Det kan jämföras med -244 miljoner kronor året innan.

Nettoresultatet för helåret landade på -246 miljoner kronor för 2017, och är starkt påverkat av valutakurseffekter, uppger bolaget.

Izettle, som är mest känt för sina lilla kortläsare för småföretag, lanserade nyligen en storsatsning på e-handel: Izettle E-commerce.

Bolaget laddar just nu för en börsnotering.

Läs mer