Lauritz tvingas sälja fastighet efter svag rapport

Lauritz Auktioner
Lauritz tvingas sälja fastighet efter svag rapport

Direkt / Breakit

Auktionssajten behöver ha mer pengar i kassan.

Vi har tidigare rapporterat om ett storbråk på auktionssajten Lauritz. I början av december tvingades vd:n Erik Norberg bort efter bara fyra månader och i protest mot det beslutet lämnade tre personer huvudstyrelsen. Samtidigt sa flera storägare att de övervägde att sälja sitt innehav i auktionssajten.

Lite stökigt minst sagt och Lauritz, som är listat på First North, säljer en fastighet de äger i Köpenhamn för 35 miljoner kronor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det framgår av ett pressmeddelande. Försäljningen kommer inte att påverka koncernens resultat 2018, men förbättrar likviditeten med 35 miljoner.

Den 22 februari redovisade Lauritz ett resultat efter skatt på minus 18 miljoner danska kronor för det fjärde kvartalet 2017 (+9), och meddelade att en strategisk och en finansiell översyn hade inletts.

Lauritz-aktien tappade 4,5 procent på rapportdagen och ytterligare 18 procent de två därpå efterföljande handelsdagarna, men är i skrivande stund upp drygt 5 procent på tisdagen.

Läs fler artiklar
LÄS MER