Petter Stordalen tror på krisande H&M – "De kommer att lösa det"

H&M e-handel startupresan
Petter Stordalen tror på krisande H&M –  "De kommer att lösa det"

Petter Stordalen. Foto: Lars Pehrson / SvD /TT/Magnus Hjalmarson Neideman/SvD.

Towe Boström

Reporter

Hotellmagnaten Petter Stordalen har tappat miljoner på H&M:s börsras – men oroar sig inte.
"Jag har alltid varit imponerad av dem", säger han till Di.

H&M har haft det kämpigt ett tag. Den nedslående rapporten för det fjärde kvartalet fick aktien att rasa, försäljningen har minskat och pr-fiaskon har inte gjort läget bättre för klädjätten.

Trots att bolaget nyligen presenterade starka siffror för e-handeln har aktien haft det tufft. Tidigare i veckan rapporterade vi att allt fler blankar aktien och tror att den ska falla mer.

Någon som inte gett upp hoppet om klädjätten är hotellmagnaten Petter Stordalen, som nyligen shoppade H&M-aktier för närmare 17 miljoner kronor.

I en intervju med Dagens industri säger Petter Stordalen att han följt bolaget sedan 1987.

"Jag har alltid varit imponerad av hur de expanderat internationellt, deras logistiklösningar och allt de gör. Sedan finns det alltid saker som inte är bra, men jag är van vid att gå in och ut ur bolag och se hur kursen förändras”, säger Petter Stordalen.

Han uppges nu äga 225.000 aktier och verkar inte nämnvärt oroad över tappet på 18 procent som motsvarar en förlust på 7 miljoner kronor sedan köpet.

Petter Stordalen konstaterar att alla bolag går genom försäljningcykler.

"H&M har både resurserna, förutsättningarna och ekonomin för att lösa situationen bättre än alla andra företag i världen. Jag är helt säker på att de kommer att lösa det”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER