H&M lägger locket på om stormötet

Breakit - H&M lägger locket på om stormötet

En av de som höll i mötet vad Madeleine Persson, en av cheferna för H&M-varumärket. Foto: TT

Caroline Englund

Reporter

Klädjätten vill inte avslöja några detaljer om gårdagens personalmöte.
“Det är ett internt möte”, skriver pressavdelningen till Breakit.

Breakit berättade i måndags att H&M:s ledning kallat till ett stormöte som ägde rum i går, tisdag. Av inbjudan till mötet framgick att man skulle diskutera framtiden för H&M.

Bolaget har den senaste tiden varit i blåsväder, bland annat på grund av problem med försäljningen och en fallande aktiekurs. När kvartalsrapporten presenterades förra veckan flaggade H&M dessutom för vad som i praktiken är en nyemission där aktieägare kan byta utdelning mot nya aktier.

På tisdagseftermiddagen ställde Breakit en rad frågor om vad som sagts på personalmötet, hur många som var där och om det presenterades några sparåtgärder.

H&M:s pressavdelning svarar inte på några specifika frågor utan ger ett generellt svar.

“Vi är i början av ett nytt år och då samlar bland andra H&M-varumärket sina team för att berätta om mål och fokus framåt. Det är ett internt möte vi gör på olika sätt i början av varje säsong för att skapa en gemensam riktning framåt. Presentationen av mål och fokus hölls av Madeleine Persson och Fredrik Ohlsson”, skriver de i ett mejl till Breakit.

På en direkt fråga som Breakit ställde på måndagen dementerade pressavdelningen att några sparåtgärder skulle presenteras på mötet.

Det svenska klädbolaget har bland annat haft problem med att få fart på sin e-handel.

Läs fler artiklar
LÄS MER