Storägaren Permira kliver in i Klarnas styrelse

Storägaren Permira kliver in i Klarnas styrelse

F.v: Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, och Andrew Young, investeringsansvarig på Permira. Foto: Ann Jonasson samt press.

Jonas de Lange

Reporter

Mansdominansen fortsätter i en av Sveriges hetaste startups.

Under våren 2016 sålde en av storägarna, General Atlantic, av alla sina aktier i Klarna. En av de som klev in var riskkapitalbolaget Permira som tog en aktiepost på över 10 procent i fintechbolaget.

Nu visar det sig att Permira inte bara tagit en betydande aktiepost utan att man även tagit en styrelseplats. Det är Permiras investeringsansvarige Andrew Young som nu kliver in i den relativt nyblivna bankens styrelse.

“Vi är jätteglada att kunna välkomna Andrew Young till Klarnas styrelse. Andrew för med sig både energi och expertis som kommer skapa enormt värde för Klarna, när vi strävar efter vår vision att skapa den smidigaste möjliga köpupplevelsen för handlare och kunder”, skriver Klarnas presstalesperson Aoife Houlihan, i ett sms till Breakit.

Det betyder att Klarnas styrelse nu utgörs av sex män och endast en kvinna. Klarna hade tidigare två kvinnor i styrelsen, innan ordförande Eva Cederbalk lämnade vidare klubban.

Breakit har sökt Andrew Young för en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER