Efter jätteaffären: Nu siktar Stillfront på finbörsen

Stillfront
Efter jätteaffären: Nu siktar Stillfront på finbörsen

Stillfront vd Jörgen Larsson. Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Stockholmsbörsen är målet nästa år.

Stillfront meddelade på torsdagsmorgonen att bolaget förvärvar tyska Goodgames för motsvarande cirka 270 miljoner euro, där en stor del betalas med egna aktier. Stillfront avser att byta marknadsplats för spelutvecklarens aktie när förvärvet av Goodgame Studios har avslutats.

Det framgår av pressmeddelandet med anledning av affären.

"Styrelsen har beslutat om att initiera en process med målsättningen att noteras på Nasdaq Stockholms huvudlista inom tolv månader från att transaktionen slutförts", skriver bolaget var aktie i dag är listad på First North.

Stillfront uppger att Goodgame Studios bedöms bidra med 120-130 miljoner euro i nettoomsättning under 2018 samt ett rörelseresultat på 25-30 miljoner euro. De nyemitterade aktierna beräknas i affären ha ett värde på 231 miljoner euro, motsvarande 2.292 miljoner kronor eller 135:90 kronor per aktie. Stillfront stängde på 137 kronor på onsdagen. De nya aktierna motsvarar 86 procent av köpeskillingen.

"Stillfront bedömer att Goodgame Studios ensamt kommer att bidra till den nya koncernens nettoomsättning och EBIT med 120-130 miljoner euro respektive 25-30 miljoner euro under 2018", heter det i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER