Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Pressrelease

Av: Northern Link PR

"Starmony Voices" sätter tonen för framtidens musikskapande med hjälp av AI

Publicerad: 04 mars 2024 17:46

Uppdaterad: 04 mars 2024 17:46

Det svenska music-tech-bolaget bakom appen Starmony lanserar den nya funktionen "Starmony Voices". Användare på plattformen kan nu dela sin unika röst och skapa musik tillsammans, över hela världen, helt asynkront, med hjälp av AI.

Stockholm, Sverige, 4 mars 2024: Starmony, det ledande music-tech-bolaget inom demokratiserat musikskapande, lanserar nu "Starmony Voices". En ny teknisk funktion som möjliggör för vem som helst att dela med sig av sin unika sångröst till över 150 000 musikskapare på företagets plattform. Starmony Voices möjliggör därmed direkt samarbete mellan olika musikskapare trots att de är på helt olika platser i världen och aldrig träffats.

—                  Starmony Voices betyder mycket för vår strävan mot att demokratisera och revolutionera musikskapande. Med Voices ser vi en fantastisk potential att utnyttja skaparnas talang i vår plattform genom att använda vår avancerade AI-teknik för att lyfta deras musikaliska kreativitet till en ny nivå. Vi tror att Starmony Voices kommer att omdefiniera musikskapande genom att tillgängliggöra det för vem som helst, var som helst, säger Jan Nordlund, VD och medgrundare av Starmony.

Nyckelfunktioner

  • Gränsöverskridande: Starmony Voices kopplar sömlöst samman musikskapare från olika bakgrunder över hela världen för att samarbeta och skapa unika kompositioner, oavsett geografisk plats.
     
  • Individualitet möter samarbete: Alla kan bidra med sin röst för att användas på valfri skala och därigenom bidra med olika element till vilken musik som helst, med ett knapptryck. Detta innebär att de olika stilarna i plattformens röstbibliotek samt möjligheterna att vara kreativ med varje musikstycke är oändliga.
     
  • Monetärisera kreatörsekonomin: När någon av rösterna i Starmony Voices används i en publicerad låt har skaparna bakom rösten rätt till en del av de royaltyintäkter som genereras av låten, vilket främjar en rättvis och inkluderande modell som incitament att dela sin röst med andra.

Vad Starmony Voices innebär för musikbranschen

Starmony Voices representerar framtidens musikskapande, där individualitet och samarbete möts och gränserna helt suddas ut. Genom att tillhandahålla en plattform där musikskapare kan bidra med sina röster fortsätter Starmony att göra musikskapande mer tillgängligt, vilket lyfter mångfald och inkludering, i linje med företagets vision.

Citat från artister

—                  Starmony Voices är som en frisk fläkt för konstnärer som jag som älskar samarbete. Det handlar inte bara om att skapa musik; det handlar om att ansluta sig till medkonstnärer globalt. En verkligt fantastisk möjlighet, där 1% royalty-andelen också är ett fantastiskt incitament, vilket säkerställer att varje röst erkänns och belönas, säger Car Ants Seats, Artist.

—                  Starmony har förändrat min approach till musikskapande. Möjligheten att bidra med min egen röst till en global gemenskap av kreatörer är inte bara stärkande utan också ett helt nytt koncept i skapandeprocessen. Jag tror verkligen att de är på rätt väg att demokratisera musikskapande med Starmony Voices!, säger Damon Lee, Artist.

Tillgänglighet

Starmony Voices finns nu tillgängligt för Starmonys användarbas över hela världen där bolaget är aktivt.

Material

För bilder, videor och citat, se vårt presskit här:
https://www.starmony.io/press-starmony-voices

För mer information, vänligen kontakta:
Jan Nordlund, VD, Starmony
jan@starmony.io

+46 (0) 733 710 200

Om Starmony
Starmony, grundat 2019, är ett ledande musikteknikföretag dedikerat till att demokratisera musikskapande. Företaget bygger engagerande och användarvänliga musikverktyg som integreras sömlöst med deras syn på hur framtidens skivbolag ser ut.

Genom att kombinera en grund av mänsklig kreativitet med musikintelligens tillhandahåller Starmony en plattform som banar väg för nästa generation av musikentusiaster.

Med en global gemenskap av över 150 000 kreatörer fortsätter Starmony att pressa gränserna för innovation inom musikindustrin, i synnerhet med den senaste lanseringen av AI-drivna "Starmony Voices". Läs mer på www.starmony.io

Läs fler artiklar