Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Prisjakt skröt om Black Friday – sedan kraschade sajten

Artikel bild

Black Friday sätter press på jämförelsesajten Prisjakt som kraschade under förmiddagen.
”Det är inte alls bra. Det kom en hejdundrande massa trafik samtidigt", säger Sverigechefen Carl Vult von Steyern.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Det är Black Friday och människor ger sig såklart ut på jakt efter de bästa priserna. För jämförelsesajten Prisjakt blev det ett rejält bakslag under fredagsförmiddagen när sajten gick ned.

”Det är inte alls bra. Det kom en hejdundrande massa trafik samtidigt, vi jobbar verkligen för att få upp den”, meddelade Prisjakt Sverigechef Carl Vult von Steyern  strax innan 11-tiden.

Under morgonen var Prisjakt betydligt kaxigare på Facebook.

”Nu är det Black Friday-morgonoch rekordmycket trafik på sidan, men vad gör väl det när Prisjakt fungerar lika bra som Usain Bolt är snabbt”, skrev Prisjakt Sverige.

Två timmar senare var tonen lite annorlunda.

”Just nu funkar Prisjakt lika bra som Safari på en iPhone 7, vi jobbar på att snabbt bli som Chrome på en Samsung Galaxy 8 igen. Tack för att ni har tålamod!”.

Carl Vult von Steyern säger att man alltid försöker förbereda sig ordentligt inför Black Friday, men att det är svårt med den stora trafikökningen på sajten. Dagen, och dagarna kring Black Friday, är en otroligt viktig tid för handeln.

Det säger sig självt att det blir lite stressigt när besökarna riskerar att söka sig till konkurrerande sidor. 

”För Prisjakt betyder det jättemycket, det är överlägset största dagen på året. Black Friday har blivit enormt stort i Sverige och inte minst för oss”.

Han uppger att trafiken ökat med 20-40 procent under veckan men har i nuläget inga siffror över dagens trafik.

Att trycket blir för stort på sajten är inget unikt för Prisjakt då många aktörer tenderar att uppleva problem i samband med köpfesten.

Vid elva-tiden fungerade sajten igen.

Läs mer