Fingerprint: Vi har fått ett brev – men låg sannolikhet att det blir en affär

Fingerprint: Vi har fått ett brev – men låg sannolikhet att det blir en affär

Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson Foto: TT

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Fingerprint tar bladet från munnen.

På onsdagsmorgonen rapporterade Dagens industri att det kinesiska bolaget Watertek kontaktat svenska Fingerprint gällande ett potentiellt uppköp. Det kinesiska bolaget, som är börsnoterat och verksamt inom försvarsindustrin, uppges tidigare ha försökt köpa Fingerprint.

Då ville Fingerprint inte kommentera uppgifterna.

Nu tar bolaget bladet från munnen. I ett pressmeddelande bekräftar Fingerprint att man fått ett brev avseende ett offentligt uppköpserbjudande. Däremot bedöms sannolikheten att det blir en affär som låg.

“Eftersom den samlade bedömningen är att sannolikheten för att uppköpsplanerna ska kunna förverkligas är låg, anser bolaget att uppgifterna inte utgör insiderinformation. Bolaget har därför inte haft någon skyldighet enligt regelverket att självständigt kommentera uppgifterna”, skriver bolaget.

Bolaget uppger också att Stockholmsbörsen, i enlighet med sitt regelverk, ålagt bolaget att kommentera uppgifterna. Fingerprints policy är annars att inte kommentera rykten,spekulationer eller andra uppgifter i media förutom i det fall bolaget har en skyldighet att göra detta.

Läs fler artiklar
LÄS MER