Cool Company värvar Ambra Pierrou från Storytel

Cool Company
Cool Company värvar Ambra Pierrou från Storytel

Ambra Pierrou och Andreas Kullberg. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Ambra Pierrou blir internationell marknadschef på Cool Company.
"Jag brinner för att arbeta med företag i förändring", säger hon.

Cool Company är ett företag som vill hjälpa frilansare att fakturera utan att behöva starta egen firma, med allt vad det innebär. Som tack för hjälpen betalar frilansare runt 6 procent av sin försäljning till bolaget, före det att skatter dragits av.

”Vi kommer nästan dubbla omsättning i år till minst 330 miljoner”, sade Cool Companys vd Andreas Kullberg till Breakit tidigare i höstas.

Nu står det klart att bolaget värvar Ambra Pierrou som ny internationell marknadschef. Hon kommer närmast från Storytel och ska leda Cool Companys marknadsarbete i Sverige och Norge samt kommande lanseringar i Europa. 

Ambra Pierro pekar på en spännande utveckling kring hur företag anlitar extern kompetens och hur människor vill vara anställda. 

"Jag brinner för att arbeta med företag i förändring och jag tror på Cool Companys affärsmodell och på företaget som helhet", säger Ambra Pierro. 

Vd:n Andreas Kullberg kommenterar rekryteringen. 

"Hon kommer att leda en offensiv satsning att driva både Cool Company, men också hela vår bransch mot en position där vi utmanar ett traditionellt sätt att se på hur man anlitar kompetens till företaget", säger Andreas Kullberg. 

Läs fler artiklar
LÄS MER