Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tiptapp ska göra det lättare att skänka saker till välgörenhet

Artikel bild
T.h: Evelina Lycke, ansvarig för externa samarbeten på Tiptapp. Foto: Pressv

Myrornas och Röda korset ska använda sig av appen Tiptapp för att förenkla givandet till sina butiker.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

Tiptapp är appen som vill göra det lättare för folk att bli av med sina gamla grejer. Grundidén är att låta frilansare ta betalt för att köra saker till tippen, istället för att användaren själv ska behöva sköta transporten. För sin idé har bolaget fått ungefär 30 miljoner kronor i riskkapital från en rad tunga investerare.

Nu har Tiptapp hittat en ny breddning av sin tjänst, som dessutom gör gott för samhället.

Tillsammans med Myrornas och Röda korset second hand har bolaget tagit fram möjligheten att “tiptappa till välgörenhet”.

Det funkar egentligen på samma sätt som grundfunktionen, fast prylarna lämnas hos någon av de två second hand-organisationerna istället för soptippen.

“När fler och fler vill bidra till en hållbar värld och ett hållbart Stockholm vill vi självklart göra det enkelt för givaren att skänka till Röda Korsets Second Hand. Att Tiptappa till välgörenhet är ett smidigt sätt där givaren kan bidra till social nytta och samtidigt lösa logistiken hemifrån”, säger Martina Bozic, verksamhetsutvecklare på Röda Korset.

I dagsläget används den nya funktionen i ett pilotprojekt med två av organisationernas butiker i Stockholm.

“Att Myrorna och Röda Korsets Second hand vill testa vår tjänst är för oss en kvalitetsstämpel. Båda står för erfarenhet och starka sociala värden. Kan vi vara med och göra en positiv skillnad för människa och miljö, samtidigt som vi förstärker vår affär vill vi självklart vara det. Att ge saker till välgörenhet är alldeles för krångligt och tidskrävande idag. Det ska vara lätt att göra rätt”, säger Evelina Lycke, ansvarig för externa samarbeten på Tiptapp.

Läs mer