Hemlig bank går in i Mathias Planks betaltjänst Kaching

Hemlig bank går in i Mathias Planks betaltjänst Kaching

Finwire / Breakit

Mathias Plank vill inte avslöja namnet men flaggar för kraftig tillväxt.

Kaching har utvecklat en digital och mobil kassalösning, som bland annat ska koppla ihop e-handel med försäljning i fysiska butiker. Sedan tidigare har bland annat finansmannen Sven Hagströmer investerat i bolaget och nu genomför ytterligare en nyemission på närmare 40 miljoner kronor. 

Creades går in med ytterligare 10 miljoner kronor och entreprenörerna Richard Båge (Mediaplanet) och Rustan Panday stoppar in några miljoner vardera. Dessutom kliver en ny hemlig storägare in i bolaget.

"Jag kan inte nämna något namn men det är en bank. Vi har också fått med oss några affärsänglar som nya ägare", säger Kachings vd och grundare Mathias Plank.

Kaching är en avknoppning från Mathias Planks inkubator Dynamo och hans plan är att nu lansera tjänsten på bred från både i Sverige och internationellt.

"Vi har bevisat att vår produkt fungerar och riskkapitalet vi får in ska användas till expansion", säger Mathias Plank.

I ett pressmeddelande skriver Creades att transaktionen medför en värdeökning av Creades aktiepost om 13 miljoner kronor. Creades post i Kaching värderas därmed till 47 miljoner kronor.

Kaching kommer till att börja med rulla ut sin lösning mot Apple Premium Resellers samt mot större kedjor inom detaljhandeln.

Läs fler artiklar
LÄS MER