Svenska spelkungar säljer aktier för 1,5 miljard – i kväll

Breakit - Svenska spelkungar säljer aktier för 1,5 miljard – i kväll

Direkt / Breakit

Spelbolaget Evolution Gamings grundare letar köpare.

Evolution gaming har slagit sig in i en extremt lönsam nisch inom den digitala spelsektorn - nätkasinon. Affärsidén är att erbjuda en teknisk plattform varifrån croupierer kan serva spelbolagen och dess kunder. Det innebär att man som spelare kan se och kommunicera med croupieren i realtid.

Evolution gaming grundades av Jens von Bahr och Fredrik Östberg. Tillsammans har de byggt upp verksamheten med Riga och Malta som bas. Efter börsens stängning uppgav Bloomberg News att de två var på väg att sälja en betydande del av sina aktier i Evolution Gaming som varit en riktig börsraket sedan debuten för drygt 2,5 år sedan.

Enligt nyhetsbyrån Direkt sålde grundarparet senare på måndagskvällen 2,52 miljoner aktier motsvarande 7 procent av kapitalet, i bolaget via en så kallad accelererad bookbuildingprocess. 

Priset per aktie blev 557 kronor vilket var en rabatt mot måndagens stängningskurs på 605,5 kronor. Affären innebär att Jens von Bahr och Fredrik Österberg delar på drygt 1,4 miljarder kronor.

Innan försäljningen ägede Jens von Bahr och Fredrik Österberg drygt 3,6 miljoner aktier vardera. Säljarna hade kommit överens om en 360 dagars lockup-period för sina resterande aktier.

Jens von Bahr, tidigare vd för bolaget, är styrelseordförande medan Fredrik Österberg sitter i styrelsen.

Läs fler artiklar
LÄS MER