Mag Interactive till börsen – ägarna delar på 300 miljoner

Mag Interactive till börsen – ägarna delar på 300 miljoner

Daniel Hasselberg, vd och medgrundare Mag Interactive.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Skaparna av spelsuccén Ruzzles ägarbolag noteras på First North.

För fem år sedan släppte gänget bakom Mag Interactive ordspelet Ruzzle. Det blev nästan omedelbart en succé och det är kring Ruzzle som grundarna Fredrik Stenh, Anders Larsson, Johan Persson, Daniel Hasselberg, Roger Skagervall och Kaj Nygren sedan byggt sin spelstudio.

Fram tills nu har de gett ut tio olika mobilspel men Ruzzle står i en klass för sig mätt både i popularitet och ekonomiska termer. Bara de senaste tre åren har omsättningen ökat med 48 procent per år och försäljningen hamnar i år på 335 miljoner kronor.  Lönsamheten är också mycket god och rörelseresultatet före avskrivningar ligger på 58 miljoner kronor. 

Nu ska Mag Interactive växa ännu snabbare. Det är främsta orsaken till att grundarna bestämt att notera bolaget. I ett pressmeddelande på måndagsmorgonen meddelar bolagets vd Daniel Hasselberg att en notering på First North kan komma att ske redan innan jul.

"Vi gör det här för att kunna växa ännu snabbare. Målet är att bli en av Europas största mobilspelsutvecklare", säger Daniel Hasselberg, VD och medgrundare till Breakit.

I samband med noteringen säljer de gamla ägarna aktier för 300 miljoner kronor. Idag äger de sex grundarna runt 70 procent av aktierna i bolaget. Daniel Hasselberg vill inte uppge hur mycket han eller hans medgrundare säljer vid noteringen.

”Alla detaljer kommer att finnas med i prospektet som kommer ut inom kort. Men även om jag kommer att sälja aktier är jag väldigt långsiktig i bolaget. Det här kommer bli en riktigt spännande resa”, säger Daniel Hasselberg.

Av de andra storägarna märks Nokias riskkapitalbolag och Felix Hagnö (grundare av Tradedoubler och en av de största privata ägarna i Spotify). I samband med att Mag Interactive köpte konkurrenten Feo Media (utvecklare av Quizkampen) i oktober kom också Swedbank Robur in som ägare.

Mag Interactive kommer att värderas till knappt en miljard när bolaget nu noteras. En grupp ankarinvesterare har tillsammans åtagit sig att teckna 5,2 miljoner aktier i erbjudandet, motsvarande ett värde om 230 miljoner kronor. Dessa är Didner & Gerge Fonder, Handelsbanken Fonder, RAM One, Chalex och Swedbank Robur Fonder.

Mag Interactives huvudkontor ligger i Stockholm och bolaget har ett 60-tal anställda.

Läs fler artiklar
LÄS MER