Halmstads okrönte IT-kung Nicolas Hassbjer går in i Lumenradios styrelse

Breakit - Halmstads okrönte IT-kung Nicolas Hassbjer går in i Lumenradios styrelse

Nicolas Hassbjer, grundare av HMS Networks. Foto: Press samt Andreas Herten/Flickr

Jonas de Lange

Reporter

Han grundade ett miljardbolaget HMS Networks. Nu ska Nicolas Hassbjer lyfta en av Göteborgs hetaste startups.

Lumenradio har tagit fram ett särskilt säkert system för radiokommunikation. Istället för att kommunicera på en frekvens kan systemet hitta “lediga luckor” i radiobruset och växla mellan flera olika frekvenser. Det gör att användaren kan få en signal stabil på platser som annars ger störningar.

Tekniken har bland annat använts för att styra ljusshower åt popgruppen Black Eyed Peas, så att mobiltelefoner i publiken inte stör ut kommunikationen.

Göteborgsbolaget backas sedan tidigare av bland annat miljardären Gustaf Douglas investmentbolag Latour och Chalmers ventures. Nu ansluter en riktig profil inom internet of things – Nicolas Hassbjer.

Han har tidigare grundat HMS networks, som levererar kommunikationslösningar för tillverkningsindustrin. Idag har bolaget ett börsvärde på närmare 6 miljarder kronor, och även här är Latour storägare.

“Vi ser Nicolas som en viktig förstärkning till styrelsen för att etablera Lumenradio som en global ledare med ultratrygg trådlös kommunikation. Nicolas har gjort en liknande tillväxtresa innan och har stora kunskaper på området”, säger Hpkan Krook, styrelsemedlem på Lumenradio och fondförvaltare på Chalmers ventures.

Läs fler artiklar
LÄS MER