Det skulle bli en lastbil – då överraskade Elon Musk och Tesla alla

Breakit - Det skulle bli en lastbil – då överraskade Elon Musk och Tesla alla

Foto: Från Teslas livesändning

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tidigt på fredagsmorgonen svensk tid var det dags för Teslas Elon Musk att till slut presentera elbilsbolaget nya lastbil. Men det blev inte bara det.

Tesla har sladdat lite den senaste tiden och de stora problemen med att få fart på tillverkningen av Model 3 har varit allt annat än förtroendeingivande. När man dessutom så sent som häromdagen blev stämda för påstådd rasism på fabriksgolvet förstår man att Tesla suktar efter en framgång.

Och klockan 5 på fredagsmorgonen var det dags för grundaren Elon Musk att visa upp företagets nya skapelse.
Som väntat ser Teslas nya kronjuvel ut som en lastbil från framtiden, Musk har själv tidigare skämtat om att den kan förvandlas till en robot och slåss mot utomjordingar. Den drivs av fyra elmotorer och kommer kunna köra 800 kilometer med en last på 36 ton. Föraren sitter mitt i förarhytten och har två touchscreens på vardera sida om ratten. Lastbilen går i produktion 2019.

Men inte nog med. När alla trodde det var klart kom en liten överraskning. Kanske inte så liten heller utan ut på scenen rullade en splitterny, eldriven sportbil. Tesla Roadster är en uppdaterad version av den allra första Tesla-modellen och kommer att ha en toppfart på över 400 km/h enligt företaget. Den ska också kunna accelerera från 0-60 mph (ungefär 96 km/h) på strax under två sekunder och drivs av ett batteri på 200 kWh. Roadstern, som ska ha en räckvidd på 100 mil, börjar tillverkas 2020.

Läs fler artiklar
LÄS MER