Expert: Ericsson måste lämna Kina – Huawei en för tuff match

Breakit - Expert: Ericsson måste lämna Kina – Huawei en för tuff match

Finwire / Breakit

Konkurrensen med Huawei och – tjuvar – kan betyda slutet för Ericsson menar Mark Anderson, grundare av nätverket SNS.

Ericsson måste lämna Kina annars riskerar telekomjätten att gå under i konkurrensen med Huawei. Den negativa bilden målar Mark Anderson, grundare av nätverket SNS, upp under en konferens i Stockholm, skriver Telekom Idag.

Enligt Mark Anderson kommer Ericsson inte förlora kampen mot Huawei enbart på grund av att det sistnämnda bolaget har en större forskningsgrupp. Det beror också till stor del på att Kina är en ”theft nation”, det vill säga att landet har det uttalade målet att stjäla teknik från företag som ett sätt att slå ut dem.

”Vi har sett det ske med kanadensiska Nortel och amerikanska Motorola och nu har de siktet inställt på Ericsson. Ericsson kommer att gå under som det ser ut nu”, säger Mark Anderson till Telekom Idag.

Vid sidan av att säga farväl för gott till Kina bör även den svenska staten ingripa för att skydda Ericsson på hemmaplan.

”Sverige ska se till att Huawei inte får bygga nät här, till exempel. Visst Sverige är en liten marknad, men det gäller att sätta gränser. Och sen att göra det tillsammans med Tyskland och övriga EU”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER