Kända techprofiler blir delägare i integrations-appen Welcome App

Kända techprofiler blir delägare i integrations-appen Welcome App

Welcome App-teamet

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Integrations-appen Welcome App får in Truecaller-grundaren Nami Zarringhalam och affärsänglarna Ludvig Linge och Johan Qviberg som nya delägare.

Welcome har som mål att hjälpa nyanlända som kommer till Sverige. Tanken är bland annat att göra det lättare för nyanlända att komma i kontakt med organisationer och privatpersoner.

“När man ska etablera sig i ett nytt land finns det en hel del man behöver support med, alltifrån frågor om samhället, till att börja bygga sitt sociala och professionella nätverk. Vi tar hand om helheten, och i myndighetsspråk hade vi nog med glimten i ögat kallats för Integrationsverket”, förklarade bolagets vd och grundare nyligen.

Sedan tidigare backas bolaget av bland annat Klarna-grundaren Niklas Adalberth och Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

Nu står det klart att integrations-appen får in fler namnkunniga delägare.

Truecaller-grundaren Nami Zarringhalam, TAT-grundaren Ludvig Linge och techinvesteraren Johan Qviberg investerar nu 1 miljon kronor i appen.

“Den nya rundan ger oss möjlighet att skapa större professionellt nätverk för våra användare, samtidigt som vi bygger upp en långsiktig intäktsström”, säger Emma Rosman.

Nami Zarringhalam kommenterar sin investering:

“Jag vet själv hur det har varit från min familjs erfarenhet att komma ny till Sverige, hur otroligt viktigt det var med den första kontakten och fler kontaktytor med samhället. Welcome möjliggör det på ett skalbart sätt med hjälp att teknik, som jag tror är väldigt viktigt i den tid vi lever i”, säger Nami Zarringhalam

Welcome lanserades tidigt 2016.

Läs fler artiklar
LÄS MER