Sök

Efter Stordalens investering – nu tar Tibber in färskt kapital

Tibber

Petter Stordalen och Tibbers grundare. Foto: TT och press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Den svensk-norska appen Tibber som hjälper användarna att handla el med självlärande algoritmer, växlar upp farten.

Vi har tidigare rapporterat om Tibber som lanserades i februari. Det är en app som gör det möjligt för vanliga hushåll att köpa el direkt från kraftverk utan traditionella mellanhänder.

Tekniken bygger på algoritmer som lär sig ditt hem och räknar ut hur stora mängder energi som behövs för att driva det på det effektivast sätt. Kunden kan sedan styra hemmet direkt i appen. Hittills är antalet användare upp i 10.000.

"Sedan lanseringen i februari har vi fått ett fantastiskt gensvar från marknaden och tredubblat antalet medarbetare för att hantera den starka tillväxten. Nu ser vi fram emot att lansera ännu fler partnerskap och fortsätta växa antalet användare," säger Daniel Lindén, medgrundare av Tibber.

Det ska bland annat bli verklighet med hjälp av 20 nya miljoner, i huvudsak från den norska elproducenten BKK som även kopplar upp sina 28 kraftverk direkt mot plattformen. Hotellkungen Petter Stordalen och riskkapitalbolaget Wellstreet som tidigare har investerat, fortsätter att backa Tibber. I affären landar värderingen på 130 miljoner kronor. 

“Tibber har ett starkt team med spjutspetskompetens inom såväl energimarknaden som maskininlärning. Trots att värderingen har femdubblats sedan förra rundan anser jag att det fortfarande är undervärderat om man ser till produkten och hur den ändrar hela värdekedjan”, säger Mikael Wintzell, medgrundare och vd på Wellstreet.

Läs mer