Asiatiska Fatfish köper halva svenska Isecrets – nu väntar en notering

Breakit - Asiatiska Fatfish köper halva svenska Isecrets – nu väntar en notering

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Snabbväxaren Isecrets får nya ägare – riskkapitalbolaget Fatfish betalar åtta miljoner kronor för 51 procent av bolaget och nu laddar Fatfish för notering på First North i Stockholm.

Singapore-baserade Fatfish är noterade på den australienska börsen men är nu på allvar på väg att etablera sig i Sverige. Tidigare i år öppnade bolaget kontor i Stockholm och man har siktet inställt på att noteras på First North.

”Vi är undervärderade och missförstådda i Australien. Det är ett skäl till att vi flyttar hit” sa bolagets vd Kin-Wai Lau till Di Digital tidigare i samband med det.

Nu har bolaget gjort sitt första förvärv i Sverige. Det är den Mölndalsbaserade e-handlaren Isecrets som köps upp för 8,1 miljoner kronor. E-handlaren har framförallt satsat på att sälja mobilskal och tillbehör till mobiltelefoner till en ung målgrupp. Fatfish vill nu se till att sortimentet breddas och att man kan expandera till, framförallt de andra nordiska länderna. 

Isecrets drog igång 2015 och har sedan dess vuxit så det knakar. Förra året ökade omsättningen med 32 procent till 11,9 miljoner kronor. Resultatet för 2017 är inte offentligt men året innan hamnade vinsten på 850.000 kronor efter finansiella poster.

Efter affären äger fortfarande vdn Erik Larsson 49 procent av bolaget. Han kommer att fortsätta sitt jobb som vd.

Läs fler artiklar
LÄS MER