Taskrunner köper upp konkurrenten Hinnerdu

Taskrunner Plattformsekonomi Hinnerdu.se
Taskrunner köper upp konkurrenten Hinnerdu

Jonas de Lange

Reporter

Trött på att sätta ihop Ikea-möbler? Startups går ihop för att göra det åt dig.

Plattformsekonomin är sedan flera år tillbaka en stor snackis. Några av de främsta spelarna i nischen är Uber, Airbnb och Delivery Hero.

I Sverige finns även en mindre uppstickare som var riktigt tidigt ute. Det handlar om småjobbsajten Hinnerdu.

Malmöbolaget grundades redan 2011 och tanken var att det finns personer som kan utföra enkla småjobb mot betalning åt den som inte hinner själv. Ett typiskt uppdrag är att skruva ihop Ikea-möbler eller att kratta löv.

Bara tre år senare startade stockholmsstartupen Taskrunner med en snarlik idé. Sedan dess har Taskrunner gått om sin äldre konkurrent och tidigare i år fick man in den före detta Pricerunner-vd:n Peter Karlsson som investerare i bolaget.

Nu berättar Taskrunner att man köpt upp Hinnerdu. Det innebär att man tar över sajten Hinnerdu.se och den danska motsvarigheten Den lille tjeneste.

“Det här är en riktig lyckoträff för oss”, säger Robin Szekely, marknadschef och grundare av Taskrunner, och fortsätter:

“Vi har följt Hinnerdus resa och har alltid gillat att de har haft ett starkt fokus på att säkerställa kvalitet och trygghet av tjänsteutförarna, i vårt fall ’Runners’. Detta är något som andra appar och tjänsteföretag har varit dåliga på.”

Hur mycket Taskrunner betalar för konkurrenten vill inte bolaget gå ut med. Med tanke på att Hinnerdu inte hade några anställda och endast omsatte 45.000 kronor förra året lär det inte vara några enorma summor. Den stora vinsten ligger i bolagets databas på över 40.000 registrerade användare och höga ranking i Googles sökmotor.

”Jag tycker det är roligt att se att bolaget får leva vidare och att konceptet i sig börjar ta fart även i Sverige. Är det någon som kan göra detta så är det teamet bakom Taskrunner”, säger Sara Olsson, grundare av Hinnerdu.

Klingar namnet Taskrunner bekant? Du kanske tänker på amerikanska Taskrabbit, som nyligen köptes upp av ett av Sveriges allra mest framgångsrika företag

Läs mer

Lista: Här är gig-bolagen som granskas av Arbetsmiljöverket

Taskrunner vill inte vara arbetsgivare – läxas upp av Arbetsmiljöverket

Techbuddy köper Taskrunner: "Har byggt en kraftfull plattform"

Läs fler artiklar
LÄS MER