Tusan också King-Sebastian – lyxvillan höll på att rasa in

King
Tusan också King-Sebastian – lyxvillan höll på att rasa in

Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Det skulle vara en trevlig kåk – drömvillan i Bromma som King-grundaren Sebastian Knutsson köpte för 28 miljoner. Men husdrömmen blev en mardröm.

Historien om Sebastian Knutsson kan Breakits läsare sedan tidigare. Han startade King tillsammans med Lars Markgren, Patrik Stymne, Thomas Hartwig och Riccardo Zacconi. Bolaget fick sitt stora genombrott med den enorma succén Candy Crush och för två år sen sålde Sebastian Knutsson sina aktier i King och drog in 2,7 miljarder kronor. 

Men det var redan året innan som Sebastian Knutsson köpte drömhuset i Bromma, precis vid Mälarens strand. Prislappen låg på 28 miljoner kronor – men huset visade sig dölja betydligt större problem än det höga priset.

Enligt den stämningsansökan som Expressenhar tagit del av uppstod en vattenläcka i källaren och fukt upptäcktes i väggarna. Det var bara början på problemen.

Husets källare hade grävts ur på ett felaktigt sätt och enligt en besiktningsman som kontrollerade huset riskerade hela huset att rasa. 

Vid renoveringarna upptäcktes ytterligare fel och Sebastian Knutsson stämde till slut säljaren av huset på 11,6 miljoner kronor. Så mycket pengar fick han dock inte. Tidigare i år nåddes en förlikning och King-miljardären fick 2,6 miljoner kronor i kompensation. 

Läs fler artiklar
LÄS MER