Åhléns ger sig in i striden om snabba leveranser – budar samma dag

Breakit - Åhléns ger sig in i striden om snabba leveranser – budar samma dag
Cecilia Mortimer Meurling, e-handelschef Åhléns
Jon Wahlqvist
Jon Wahlqvist
Webbredaktör

Mat.se och Adlibris har redan börja. Nu drar Åhléns igång hemleveranser samma dag som du har beställt.

Jon Wahlqvist
Jon Wahlqvist
Webbredaktör

Kampen om e-handelsmarknaden blir allt hårdare i Sverige och en nyckelfaktor för att bli lyckosam verkar vara snabba leveranser.

Redan förra året  började mat.se med hemleveranser samma dag som kunden lagt sin beställning och under hösten har både Zalando och bokhandeln Adlibris tagit samma steg. Nu är det dags för Åhléns att ta klivet ut i samma värld. 

"Det är viktigt att möta dagens kunder med bra service och leveransvillkor för att underlätta köpresan", säger Cecilia Mortimer Meurling, e-handelschef Åhléns i ett pressmeddelande.

För att få din leverans samma dag krävs att du beställer innan klockan 12, och bor i Stockholm. Tjänsten är gratis om kunden beställer för mer än 500 kronor, annars kostar det 69 kronor. Varan levereras då mellan 18-22 på kvällen.  

Samtidigt som Åhléns lanserar leverans samma dag börjar man också med kvällsleveranser. Kunden kan välja vilken kväll under de närmaste 3-5 dagarna hen vill ha paketet levererat hem till sig och slipper på det viset hålla sig hemma mitt på dagen – eller ta sig till ett postombud för att hämta paket.

Men det gäller att passa på. Tjänsterna kommer nämligen bara finnas tillgängliga i två veckor under november och tar sedan paus över julen.

Läs fler artiklar
LÄS MER