Klart: Acconeer till börsen – ska ta in 150 miljoner

Klart: Acconeer till börsen – ska ta in 150 miljoner

Grundarna Mats Ärlelid och Mikael Egard samt vd:n Lars Lindell. FOTO: Press

Finwire / Breakit

Tech-bolaget Acconeer, som har flera profiler kopplat till Fingerprint Cards i sin ägarkrets, fyller just nu på kassan med 150 miljoner kronor och siktet är inställt på att noteras på Nasdaq First North i december.

Målsättningen är att det kapital som nu tas in skall räcka tills dess att bolaget når lönsamhet och positivt kassaflöde. Det uppger vd Lars Lindell i samband med en presentation vid Stora Aktiedagen.

Det preliminära datumet för noteringen är satt till 11 december. Finansiell rådgivare är Redeye. Teckningskursen är 25 kronor per aktie och premoneyvärderingen är cirka 296 miljoner kronor. Teckningsåtaganden motsvarar 80 procent av emissionen eller 120 miljoner kronor.

Enligt Acconeer-chefen skall tech-bolaget, som specialiserat sig på en strömsnål radarsensor, nå lönsamhet 2019.

Just nu arbetar det skånska bolaget med fem stycken olika kundprojekt. Fasen är just nu testning och det är när den processen är slutförd som de kommersiella leveranserna är tänkta att börja.

"Vi tror naturligtvis att det här kan bli väldigt stort", säger Lindell men betonar att processen tills dess att en kund släpper en produkt i marknaden kan dröja. Framförallt inom fordonsindustrin är processen lång, uppger han.

En begränsning som han ser just nu är att bolaget måste ha tillräckligt med folk för att kunna hantera olika kundprojekt. Hårdvaran är densamma för projekten men det krävs mjukvaruanpassningar.

Läs fler artiklar
LÄS MER