Jens Byggmark: "Det här kan underlätta något helt enormt"

Jens Byggmark: "Det här kan underlätta något helt enormt"

Han har precis avslutat proffskarriären i skidbacken och flyttat hem till Sverige för att vara pappa på heltid. Men farten lockar fortfarande Jens Byggmark. Så trots att familjelivet gör att bilkörning idag ofta handlar om att hålla barnen lugna i baksätet, ser han till att ibland få gasa på rejält – på bana.

För skidstjärnan Jens Byggmark har bilen alltid varit en stor del av livet.

”Jag gillar verkligen bilkörning. Det är en frihetskänsla att köra bil. Kanske har det att göra med att jag är från Norrland där du kör bil överallt. Och också med den idrott jag hållit på med. Få idrottare kör så mycket bil som alpinåkare”.

Han har alltid gillat känslan av fart.

”Farten har varit den stora tjusningen. Jag är galen i fart. Det har alltid varit så för mig. Det är nog därför jag hållit på med skidåkning”.

Men som bilförare har han förändrats mycket de senaste åren.

”Tidigare var det just farten som lockade mest. Jag har ju till exempel kört Gumball 3000 tre gånger och då gick det ju snabbt. Men jag har lugnat ner mig mycket sen jag fick barn och är nu mycket försiktigare och har ett annat konsekvenstänk”.

Idag handlar bilkörningen mycket om att se till att barnen har det bra och håller sig lugna i bilen. Och det är en viktig anledning till att han gillar Telia Sense.

”En stor fördel är att mina barn har wifi till sina iPads. Vi ska snart åka till Tärnaby från Stockholm och det är ju 90 mil. Så det här kan underlätta något helt enormt”

Men wifi i bilen är bara en av fördelarna som Jens Byggmark ser med att ha Telia Sense installerat i sin BMW X5.

”Jag har en stöldbegärlig bil och då är det skönt att ha positionslarm så jag vet att bilen står där den ska och att jag direkt får reda på via mobilen om den skulle flyttas”.

Parkeringshjälpen är en annan funktion som han uppskattar.

”Parkeringshjälpen jag får underlättar mycket för mig. Framförallt kanske att få hjälp att hitta bilen. Jag reste nyligen från Arlanda och när jag kom tillbaka var det perfekt. Jag glömmer alltid bort var jag ställt bilen. Men även inne i stan är det användbart. Det innebär ett stressmoment mindre i vardagen. Det känns verkligen att Telia Sense är utvecklat för att underlätta i vardagslivet”.

Jens Byggmark flyttade nyligen hem till Sverige från Monaco och nu passar han på att framförallt vara pappaledig. Men ibland tar han mindre jobbuppdrag i sitt nystartade företag och då kommer Telia Sense till användning.

”Att kunna kategorisera mina bilresor som tjänsteresor eller privat underlättar ordentligt. Jag glömmer lätt bort vilka resor som är i tjänsten och vilka som är privat.”

Livet som pappa och företagare i Stockholm har dock inte fått honom att ge upp farten helt.

”Jag gillar fortfarande att gasa på, så ibland tar jag mig till en racerbana för att kunna köra fort och tävla. När jag kör bil på bana så kommer tävlingsdjävulen fram och jag vill vinna, bli bättre och tävla mot mig själv”, berättar Jens Byggmark.

Detta är en sponsrad artikel från Telia där vår hårdvara och tjänst Telia Sense ger dig möjlighet att koppla upp din bil och göra den mycket smartare. Du håller koll på hur bilen mår, var den är, samt har alltid körjournaler, parkering, verkstad och vägassistans till hands i mobilen.. Har du frågor om Telia Sense så hittar du bra info på vår sajt.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits reportrar utan av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se. 

 

Fakta Jens Byggmark

Ålder: 32
Jobb: I april 2017 avslutatde han den framgångsrika karriären som alpinskidåkare där han tagit tre VM-medaljer, två världscupsegrar och flertalet pallplatser i världscupen. ”Nu har jag gett mig själv pappaledigt. Efter en lång karriär kan man få ta det lite lugnare. Jag gör lite uppdrag ibland men inget fast.”
Bil: BMW X5, 2015
Så är jag som bilförare: Gillar fart men kör nu lugnare.
Har jag alltid i bilen: ”Jag måste alltid se till att jag har musik i bilen. Oavsett vilken bil jag kör. När jag kör själv så spelar jag gärna hög hip hip. När jag kör med barnen så handlar det mest om att försöka överleva och lyssna på någon barnmusik eller deras iPads.”

Läs fler artiklar
LÄS MER