Bonnier jagar Aftonbladet – gett räkneuppdraget till Nordea

Bonnier Aftonbladet
Bonnier jagar Aftonbladet – gett räkneuppdraget till Nordea

Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Bonnier fortsätter räkna på ett köp av Aftonbladet – nu har mediejätten kopplat in Nordea som bank.

Det har varit mycket snack de senaste veckorna om mediehuset Bonniers påstådda sug efter att köpa tidningen och sajten Aftonbladet. Det norska mediebolaget Schibstedt har återkommande dementerat uppköpsryktena, samtidigt som nya uppgifter ständigt når de svenska medierna.

Enligt uppgifter som Bonnier-ägda Dagens industri nu har tagit del har Nordea nu fått i uppdrag att räkna på ett köp av Aftonbladet.

”Den bank som har skulderna, Nordea i Bonniers fall, får göra den här typen av affärer. Det är en del av paketet”, säger en källa till tidningen.

”Blir priset det rätta är Bonnier helt klart intresserat. Och jag tror absolut att Schibsted kan sälja. Det har funnits intressenter på Aftonbladet tidigare, men då stöp affären på att en delägare ville vara kvar”, säger bankkällan.

Precis som vi tidigare har rapporterat är Bonnier även intresserade av att köpa bostadssajten Hemnet.

Samtidigt, för lite drygt en månad sedan, lade den norska mediekoncernen Schibsted, som bland annat även äger Blocket, ett bud på bostadssajten värt 1,5 miljarder kronor.

Norska mediekoncernen Schibsted sålde tidigare i år hela sitt innehav på 35 procent i Metro Sverige till huvudägaren Metro International.

Läs fler artiklar
LÄS MER