Nu är den här – roboten som sköter ditt sparande

Nu är den här – roboten som sköter ditt sparande

Är du trött på att ditt vanliga sparkonto har minimal ränta? Men du har varken tid eller kunskap för att investera på egen hand? Nu finns hjälp att få.

Idag anser många att ett sparande innebär att ha sina pengar på ett bankkonto, trots att räntan vanligtvis är noll. Många banker tar dessutom ut kontoavgifter, vilket gör att du till och med får betala för att ha dina pengar på banken. Fler och fler börjar därför istället spara sina pengar på börsen, men steget till att själv börja investera kan ibland både kännas stort och tidskrävande.

Det har Nordnet tagit fasta på och lanserat en ny tjänst – robotrådgivning. Tanken med roboten, som har namnet Robosave, är att hjälpa sparare genom att investera pengarna på börsen istället för att lämna dem på kontot.

Robosave sköter sparandet åt dig

För att Robosave ska kunna fatta rätt beslut får du börja med att svara på tolv korta frågor kring vilken sparprofil du har. När Robosave fått reda på vilken sparplan du har, hur mycket du vill spara och vilken risk du är villig att ta, får du ett förslag på en portfölj som passar dig.

Något som gör att tjänsten verkligen sticker ut är att Robosave ser över och omfördelar ditt sparande varje månad. Det innebär att Robosave ser över hur dina investeringar har utvecklats i relation till den risknivå du bestämt dig för. Om till exempel börsen gått bra en tid kan värdet på vissa tillgångar ha blivit för stort i förhållande till andra. Då kan Robosave ta hem lite vinster och investera om dem för att återställa balansen i portföljen.

Skillnad mot att spara i fonder

En anledning till att robotrådgivning ökat i popularitet är att man sparar tid. Även om fonder inte är lika tidskrävande som till exempel aktier, kräver det ändå en större insats av dig som sparare. Dels genom att du behöver välja ut de fonder du vill placera i, men också genom att du med jämna mellanrum behöver titta över fondernas utveckling och byta ut dem om marknadsläget har ändrats. Robosave gör allt det åt dig, så att du kan lägga din tid på annat.

Robosave i korthet

  • Robosave är en robot som sköter dina investeringar åt dig.

  • Robosave köper och säljer kontinuerligt så att du hela tiden har en portfölj med innehav som passar dig och dina sparmål.

  • Robosave investerar i börshandlade fonder, som även brukar kallas ETF:er.

Läs mer om Robosave här

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Detta är en sponsrad artikel från Nordnet, en digital bank för investeringar, sparande och lån. Vår vision är att bli förstahandsvalet för sparande och investeringar i Norden. Har du frågor om artikeln? Kontakta Nordnet och få svar!

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits reportrar utan av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se.

Advertisement
Läs fler artiklar
LÄS MER