MTG:s interna utredning avslutad: "Oacceptabla på flera punkter"

Breakit - MTG:s interna utredning avslutad: "Oacceptabla på flera punkter"

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Mediebolaget MTG har avslutat utredningen mot den chef som anklagats för bland annat sexistiskt beteende.
“Jag har förtroende för att chefen för avdelningen kan fortsätta leda verksamheten", säger Anders Jensen, vd för MTG Nordic Entertainment.

Igår kunde vi berätta att en internutredning inletts mot en hög chef inom mediebolaget MTG. Flera medarbetare vittnar om ett kränkande och olämpligt beteende från chefens sida.

I vissa fall handlar det om sexistiskt beteende, medan det i andra fall handlar om härskartekniker och press mot anställda som uppvisat utmattningssymptom.

Nu står det klart att utredningen avslutats. I den framkommer det att chefer på MTG “brustit i sitt ledarskap” och att “avdelningen haft en arbetsmiljö där beteenden som upplevts som kränkande har förekommit.”

“Jag kan av utredningen dra slutsatsen att de brister som funnits varit oacceptabla på flera punkter, men att de inte är av sådan karaktär att de föranleder förändringar inom avdelningens nuvarande ledning”, kommenterar Anders Jensen, vd för MTG Nordic Entertainment i ett pressmeddelande.

Totalt ska fyra tidigare anställda och konsulter ha haft synpunkter på den aktuella chefen.

“Jag har förtroende för att chefen för avdelningen kan fortsätta leda verksamheten och bidra till att MTG är en ansvarsfull och inkluderande arbetsgivare, där alla medarbetare känner sig respekterade”, säger Anders Jensen.

MTG är i grunden ett mediebolag, men har under de senaste åren skruvat om sin verksamhet alltmer mot e-sport och gaming.

Läs fler artiklar
LÄS MER