Spotifys uppmaning till lyssnarna – undvik registrering via Apple

Spotifys uppmaning till lyssnarna – undvik registrering via Apple

Skärmdump, The Verge

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Varje gång en person köper ett Spotify-konto via App Store går 30 procent av månadskostnaden till Apple. Det uppges det svenska musikbolaget nu vilja motverka.

Igår rapporterade vi om att musiktjänsten Tidal har lanserat ett nytt familjeabonnemang och således pressar sina exklusiva priser något, i likhet med konkurrenterna.

Men även Spotify ser nu ut att vara sugna på göra sin tjänst ännu billigare för sina användare.

Enligt ett mejl som sajten The Verge har tagit del av uppmanas Spotify-användare till att avregistrera sin Spotify-prenumeration som gjorts via Apples App Store, för att istället omregistrerar sig via Spotifys egna sajt.

Orsaken till uppmaningen är att Apple tar ut en 30-procentig avgift på köp via App Store. Det innebär att Spotify-användare som har registrerat sin tjänst via Apple betalar i snitt 30 procent mer för tjänsten än de som köper via sajten.

I Sverige är skillnaden 129 kronor,  jämfört med 99 kronor via Spotifys sajt.

I mejlet står det bland annat: ”Ifall du inte har märkt det så kostar ett normalt Premium-konto bara 9,99 dollar i månaden. Men Apple tar 30 procent på alla betalningar som genomförs via Itunes. Du kan få exakt samma Spotify för bara 9,99 dollar i månader, och det är superenkelt.”

Därefter kommer en steg-för-steg beskrivning av hur hur man gör för att omregistrera tjänsten. 

Huruvida uppmaningen redan har mejlats ut till Spotifys användare framgår inte.

Läs fler artiklar
LÄS MER