Avalanche Studios sänker sjuktalen tack vare massage

Uggla Massage & Wellness
Avalanche Studios sänker sjuktalen tack vare massage

Den svenska spelutvecklaren värnar om medarbetarna både på arbetsplatsen och på fritiden. En viktig beståndsdel är företagsmassage som hos Avalanche inte kostar den anställde en spänn.

Att som arbetsgivare se till att dina anställda mår bra kan tyckas vara en självklarhet. En fruktkorg, årliga hälsoundersökningar, träningspass på lunchen, ett rabatterat årskort på den lokala simhallen – det finns många sätt att öka välmåendet och skapa förutsättningar för en positiv inställning till motion och hälsa. En genomtänkt inställning från arbetsgivaren kan ge bra resultat på både kort och lång sikt och blir en konkurrensfördel gentemot andra företag.

På Avalanche Studios, den svenska spelutvecklaren som ligger bakom succéer som Just Cause och The Hunter, har man tagit ett helhetsgrepp om hälsa och välmående.  

”Vi vill arbeta med ett hållbart och långsiktigt perspektiv. Det inkluderar många olika delar, från en grundmurad respekt för våra medarbetares fritid – det som brukar kallas work/life balance – till friskvårdsbidrag, föreläsningar och sportaktiviteter, val av mat och dryck samt att våra anställda får massage på arbetstid, säger Carolina Drott, Office Coordinator på Avalanche Studios.

På kontoret på Södermalm i Stockholm arbetar 200 personer. Sedan två år tillbaka har Avalanche ett samarbete med Uggla Massage & Wellness vilket ger samtliga anställda möjligheten att via ett enkelt bokningssystem själva kunna planera in helsubventionerad massage i arbetsschemat.  

”Vi har sett flera positiva effekter av att erbjuda massage”, säger Carolina Drott. ”Till de mest uppenbara hör att medarbetare med stela muskler enkelt och snabbt kan få behandling på arbetstid, utan personlig kostnad. En annan effekt är att massage lindrar stress, vilket i sig stärker immunförsvaret och bidrar till minskade sjuktal”.

”Dessutom arbetar personalen från Uggla förebyggande, dels genom att instruera i hur man kan förbättra ergonomin vid sin arbetsplats, dels genom att lära ut olika övningar som minskar slitage”, säger Carolina Drott.

De anställda på Avalanche Studios behöver aldrig lämna kontoret för att få massage. Det var just en enkel men effektiv personalvård på plats som var grundtanken när Lisa Uggla drog igång sin verksamhet med företagsmassage i slutet av 1980-talet. Några år senare var dåvarande Ugglapraktiken rikstäckande.  

”Från att under 1980-talet varit marginaliserat har företagsmassage vuxit sig till något självklart på många arbetsplatser. Stora koncerner vill gärna ha en professionell rikstäckande partner med garantier, försäkringar och godkända massörer", säger Lisa Uggla.

”Tech- och gamingsektorn har bra koll på personalens hälsa. De vill undvika att de anställda drabbas av belastningsproblem och att de får ta del av massagens avstressande och återhämtande effekter”, säger Lisa Uggla som alltid försöker ligga i framkant vad gäller att anamma tekniska landvinningar för att förbättra produkten.

1996 lanserades företagets första hemsida. För tio år sedan satsade Lisa Uggla stora tillgångar på att utveckla ett digitalt bokningssystem och nu ger hon sig in i techbranschen med Uggla Booking.

"Uggla Booking är ett bokningsverktyg som är funktionsrikt och lättarbetat, samtidigt som det är flexibelt, skalbart och mobilt. Ett självklart hjälpmedel i gigekonomin”, säger Lisa Uggla.

Detta är en sponsrad artikel från Uggla Massage & Wellness, en av Sveriges största leverantörer av företagsmassage och friskvård sedan 25 år. Just nu erbjuder Uggla Massage & Wellness alla Breakits läsare en gratis prova på-dag på er arbetsplats. Läs mer om erbjudandet här.

Läs fler artiklar
LÄS MER