Han skulle utmana jättarna – nu lägger matutmanaren Wunderchef ned

Foodora Uber Eats Matleveranstjänst
Han skulle utmana jättarna – nu lägger matutmanaren Wunderchef ned

Foto: Istockphoto.

Erik Wisterberg

Reporter

Det är slutlagat för Wunderchefs hemmakockar, kan Breakit berätta. Malmö-bolaget lägger ned på grund av svag efterfrågan.

Breakit har löpande rapporterat om det stenhårda kriget mellan matleverans-apparna Uber Eats, Foodora och Wolt. 

Deras affärsidé är leverera mat från restauranger hem till kunderna via cykelbud. Lönsamheten är av allt att döma skral.

Men vid sidan av de stora bjässarna finns även mer nyskapande satsningar kring hur vi äter.

En av dem är Malmö-baserade Wunderchef, som skapade en hel del uppmärksamhet för omkring ett år sedan. Idén var att koppla ihop hemmakockar med den växande efterfrågan på hemlevererad mat.

Likt jättar som Uber Eats rekryterade Wunderchef cykelkurirer som skulle köra ut maten.

Ambitionsnivån var hög.

”Vi ska skala upp aggressivt till fler svenska städer och ta sikte på en internationell lansering. Vi avser att ta in ett ansenligt belopp som gör att vi kan skala upp i vår ambitiösa takt”, sade grundaren Alexander Baltaev till Di Digital i januari.

Så blir det dock inte.

Under sommaren stängde Wunderchef sin tjänst tillfälligt. Breakit kan nu berätta att det är slutlagat för Wunderchefs kockar.

Alexander Baltaev bekräftar att satsningen läggs ned när vi når honom på torsdag, och ber att vi ska återkomma med frågor på torsdag kväll. När vi ringer upp säger han:

"Jag har verkligen inte tid att prata nu, ring i morgon istället". 

Wunderchef är långt från det första offret i matkriget. Både restaurang-appen Waitress och den digitala on demand-restaurangen Saffron har tvingats lägga ned tidigare i år.

Är du nyfiken på hur det är att jobba som cyklande matbud? Missa inte Breakits omtalade wallraff-reportage inifrån Uber Eats och Foodora.

Läs fler artiklar
LÄS MER