Svenska Jessica Schultz matkasse värderas till 16,6 miljard

Hello Fresh Mat på nätet Matleveranstjänst
Svenska Jessica Schultz matkasse värderas till 16,6 miljard

Jessica Schultz lämnade bolaget 2015.

Finwire / Breakit

Svenska Jessica Schultz skapelse Hello Fresh kliver in på börsen i Frankfurt idag. Vid handelstart värderas man till drygt 16,6 miljarder kronor. Och i öppningshandeln stiger bolaget.

Jessica Nilsson, numera Schultz, var en av grundarna när det tyska matkassebolaget Hello Fresh drog igång 2011. Sedan dess har bolaget bara växt och man levererar i dag över en miljon matkassar i veckan. 

I våras utsågs man till ett av de snabbaste växande företagen i Europa av ansedda Financial Times och idag klev man till slut in på Frankfurt-börsen. 

Teckningskursen hamnade på 10,25 euro vilket ger ett börsvärde på lite drygt 16,5 miljarder kronor. Det är faktiskt något lägre än den senast kända värderingen som låg på 2 miljarder euro, eller 19,5 miljarder kronor. 

Men direkt vid börsöppningen steg aktien och ett par timmar in på torsdagens handel på Frankfurt-börsen hade HelloFresh stigit med 2,2 procent.

Jessica Schultz lämnade bolaget 2015 och är numera investarare på svenska riskkapitalbolaget Northzone. Då berättade hon för Breakit om resan hon gjort med bolaget och varför hon hoppade av.

Läs fler artiklar
LÄS MER