Facebook slår förväntningarna – men varnar för framtiden

Breakit - Facebook slår förväntningarna – men varnar för framtiden

Foto: AP Photo/Steven Senne.

Towe Boström

Reporter

Facebook slår förväntningarna för tredje kvartalet. Samtidigt flaggar Mark Zuckerberg för att de kommande investeringarna i säkerhet kan få effekt på framtida resultat.

Under onsdagskvällen presenterade Facebook resultat för det tredje kvartalet, där både resultat och försäljning var bättre än analytikernas förväntningar.

Omsättningen landade på 10,3 miljarder dollar, motsvarande runt 85 miljarder svenska kronor, en ökning med 47 procent jämfört med samma period förra året. Förväntningarna låg på 9,8 miljarder dollar. 

Samtidigt flaggade sociala mediejätten för att framtida resultat kan påverkas av de ökade investeringarna i säkerhet.

"Att försvara vårt samhälle är viktigare än att maximera vår vinst", kommenterade vd:n Mark Zuckerberg.

Facebook har lovat att fördubbla antalet anställda som arbetar med säkerhet vid slutet av nästa år.

Antalet dagliga användare landade på 1,37 miljarder vilket är en ökning med 50 miljoner jämfört med samma period förra året. 

Facebook redovisar ett resultat per aktie på 1:59 dollar för det tredje kvartalet, analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:28 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Aktien är upp drygt 1 procent i den så kallade efterhandeln.

Under tisdagskvällen vittnade Facebook inför den amerikanska kongressen och svarade på frågor relaterade till hur sociala medieplattformen använts för att påverka det amerikanska valet.

Facebook-toppen Colin Stretch uppgav att 126 miljoner amerikaner exponerades för innehåll kopplat till den ryska trollfabriken Internet Research Agency, IRA, som i sin tur använt Facebooks annonsmöjligheter för att nå utvalda målgrupper.

Läs även: Därför borde du bry dig om den ryska trollfabriken på Facebook

 

Läs fler artiklar
LÄS MER