Bryggarna bakom Corona satsar miljarder i cannabisföretag

Breakit - Bryggarna bakom Corona satsar miljarder i cannabisföretag

Finwire / Breakit

Den där sommarölen du brukar dricka med en limeskiva nedtryckt i flaskhalsen kan snart bli något helt annat. Nu köper bryggarna bakom Corona in sig stort i ett cannabisföretag.

Det amerikanska ölföretaget Constellation Brands, som tillverkar den populära sommarölen Corona, köper en aktiepost på 9,9 procent i cannabisföretaget Canopy Growth. 

Priset ligger på 191 miljoner dollar, motsvarande 1,6 miljarder kronor, skriver Wall Street Journal.

Canopy, som arbetar med medicinsk marijuana, är noterat på Torontobörsen och har ett marknadsvärde på cirka 14,3 miljarder kronor. Det gör företaget till världens största inom cannabis.

Bakom Constellations investering ligger en förhoppning om att bolaget i framtiden kommer att kunna börja erbjuda öl i USA – med cannabis som innehåll.

”Vi tror att det är högst sannolikt med tanke på vad som händer på delstatsnivå. Vi försöker naturligtvis dra en fördel av att vara först på marknaden”, sade vd Rob Sands.

Constellation är mest känt för att ligga bakom det populära ölvarumärket Corona.

Den legala marknaden för cannabis bedöms nästa år vara värd över 60 miljarder kronor i Kanada och nästan 90 miljarder kronor i USA, enligt analysföretaget Monitor.

Läs fler artiklar
LÄS MER