Hon gjorde en ”oskyldig liten video” – sen fick pappa sparken från Apple

Breakit - Hon gjorde en ”oskyldig liten video” – sen fick pappa sparken från Apple

Brooke Amelia Peterson gjorde en video där hennes pappa visade upp Iphone X. Foto: Skärmdump från Youtube.

Erik Wisterberg

Reporter

Ska du ta med dina barn till jobbet? Läs det här först.

För en vecka sedan började sajter uppmärksamma en video som laddats upp på Youtube av Brooke Amelia Peterson, en ung amerikansk tjej. 

Den var filmad inne på The Apple Campus i Cupertino. I videon syntes Brookes pappa – en Apple-utvecklare – och hans Iphone X.

”För att vara helt ärlig är videon ganska bra – och Peterson verkar vara en trevlig tjej. Med det sagt hoppas jag att hon inte får sin pappa sparkad”.

Så skrev Techcrunch om den till synes oskyldiga filmen.

Det faktum tittarna kunde se detaljer om hur den osläppta telefonen fungerade gjorde att den snart blev viral. Det dröjde inte länge förrän Apple kontaktade Brooke Amelia Peterson och bad henne plocka ned videon.

Men då var det för sent. Den hade redan kopierats av flera personer, som laddade upp den på nytt.

Att släppa in sin videobloggande dotter på Apples område föll inte helt väl ut för pappa Peterson. Nu visar det sig att han har fått sparken.

I går laddade Brooke Amelia Peterson upp en ny film kallad ”My Iphone X video went viral”. Hon berättar att genomslaget förvånade henne, då hennes kanal bara hade 100 prenumeranter.

”Min pappa visade mig sin telefon, och jag filmade den inne på Apples café. Jag gjorde en oskyldig liten video, som skulle bli ett kul minne. Plötsligt blev den viral”, säger hon. 

I tårar berättar Brooke också om konsekvenserna av att hennes pappa bröt mot Apples stenhårda policy, som varken tillåter några läckor kring kommande produkter eller att utomstående får filma inne på företagets område.

”Apple gjorde sig av med honom. Det spelar ingen roll hur bra person du är, om du bryter mot reglerna har de nolltolerans”, säger Brooke i videon innan hon gråtande berättar om allt näthat hon och pappan fått ta emot de senaste dagarna.

För att sammanfatta: Ska du ta med dina videobloggande barn till jobbet – se till att kolla vad som gäller med din arbetsgivare först. I synnerhet om du råkar jobba henmilghetsfulla techjättar som Google, Facebook, Apple eller Microsoft.

Läs fler artiklar
LÄS MER