Stenbeck och Siemiatkowski nya tungviktare i Handels inkubator

SSE Business Lab
Stenbeck och Siemiatkowski nya tungviktare i Handels inkubator

FOTO: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT/Bertil Enevåg Ericson / TT

Breakit

Handelshögskolan i Stockholm har knutit till sig Kinneviks Cristina Stenbeck och Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski som rådgivare till inkubatorn SSE Business Lab.

Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski, som tidigare själv har gått på skolan, kommer att kliva in som ordförande för en ny rådgivande styrelse. Rådet ska bestå av bland andra Cristina Stenbeck, Katarina Martinson på Lundbergföretagen, Sebastian Knutsson, grundare av King och Mikael Schiller på Acne Studios.

”Svensk konkurrenskraft är beroende av nya innovativa företag och Stockholm är i dagsläget en ledande tillväxtmotor, även internationellt. Det känns naturligt att stötta Handelshögskolan som är en nyckelaktör i det entreprenöriella ekosystemet. För mig känns det dessutom roligt att sluta cirkeln och komma tillbaka till miljön där vi startade en gång i tiden”, säger Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare till Klarna, i en kommentar.

SSE Business Lab är Handelshögskolan i Stockholms inkubator. Tanken med den nya rådgivande styrelsen är att stärka Handelshögskolans profil inom entreprenörsskap.

”Entreprenörskap har länge varit ett kärnämne på Handelshögskolan, både teoretiskt genom forskning samt praktiskt genom utbildning och SSE Business Lab. Det är oerhört glädjande att kunna samla några av Sveriges tyngsta entreprenörsprofiler i den yngre generationen, varav flera tidigare studenter vid Handelshögskolan, i ett advisory board i absolut världsklass”, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Läs fler artiklar
LÄS MER