Snart kan du delbetala tandläkarbesöket – direkt i kortterminalen

Breakit - Snart kan du delbetala tandläkarbesöket – direkt i kortterminalen

Daniel Nordholm, teknikchef på Bambora och Erika Rönnquist Hoh, Sverigechef på Lindorff. Foto: Press

Jonas de Lange

Reporter

Bambora och Lindorff i gemensam ny satsning.

Fintechbygget Bambora är en sammanslagning av en rad bolag som tillsammans erbjuder olika betalningslösningar. Bolaget konkurrerar både med traditionella betalterminaler och fakturabolag samt techbolag som Izettle och Klarna.

Nu lanserar bolaget ytterligare en ny betallösning. Det handlar om delbetalningar – direkt i kortterminalerna. Tanken är att minimera arbetet för både handlare och konsumenter. Istället för att fylla i blanketter knappar konsumenten bara in personnumret i kortterminalen och verifierar fakturaköpet med mobilt bank-ID.

“Traditionella faktura- och delbetalningar har ofta varit en ganska jobbig upplevelse för både handlarna och deras kunder. Alla tycker ju inte det är jättekul att redogöra för hur ens ekonomiska situation ser ut direkt i butiken, något som tidigare ofta krävdes”, säger Daniel Nordholm, teknikchef på Bambora, i ett pressmeddelande.

Med den nya tjänsten har bolaget inlett ett samarbete med kredithanteringsbolaget Lindorff. Partnern kommer hantera både kreditprövningar och utskick av fakturor.

"Bambora är precis som vi fokuserade på att förenkla betalningar vilket gör att vi förstår varandra bra och kan utveckla bättre och smartare lösningar både för handlarna och slutkonsumenten", säger Erika Rönnquist Hoh, Sverigechef Lindorff.

Först ut med den nya lösningen blir Sveriges största tandvårdkoncern Praktikertjänst. Drygt 1.000 tandläkare kommer att ansluta till tjänsten under hösten.

Bambora startades av Johan Tjärnberg tillsammans med riskkapitalbolaget Nordic capital. I våras sålde parterna hela kalaset till franska Ingenico för 14 miljarder kronor.

Rättelse: I en tidigare version av texten skrev vi i rubriken att du nu kan delbetala på faktura genom plastkort och pinkod. I själva verket är det så att användare knappar in sitt personnummer i kortterminalen och verifierar med bank-ID.

Läs fler artiklar
LÄS MER