Leo Vegas-chefen flaggar för nya uppköp: "Vi har laddat på vår kassa"

Breakit - Leo Vegas-chefen flaggar för nya uppköp: "Vi har laddat på vår kassa"

Direkt / Breakit

Leo Vegas köp av speloperatören Royal Panda kanske bara är början. Nu flaggar vd Gustaf Hagman för fler uppköp: "Vi har finansiella muskler", säger han.

I samband med onsdagens kvartalsrapport kom det fram att Leo Vegas köpt upp konkurrenten Royal Panda. Priset kan i slutändan landa på totalt cirka 1,16 miljarder kronor.

Nu flaggar Gustaf Hagman, vd på Leo Vegas, och finanschefen Viktor Fritzén för fler uppköp.

"Vi ser också fler möjligheter på marknaden därute och vi vill vara delaktiga i den framtida konsolideringen så vi har laddat på vår kassa", säger Viktor Fritzén och fortsätter:

"Vi har finansiella muskler att göra fler saker men vi ska självklart fokusera på att integrera Royal Panda".

Med anledning av förvärvet och för att kunna agera på framtida förvärvsmöjligheter har Leo Vegas tagit upp en lånefinansiering om totalt 100 miljoner euro.

Leo Vegas har haft speloperatören Royal Panda under lupp ett antal månader.

"Vi har hållit på ett antal månader och rejält under sommaren. Det har varit full fart under sommaren. Vi gillar varumärket, ett globalt varumärke", säger Gustaf Hagman om nyförvärvet.

En av huvudanledningarna till köpet var Royal Pandas dominanta exponering mot de brittiska öarna enligt bolagsledningen.

"Det ligger i linje med vår strategi", slår Gustaf Hagman fast.

Värt att notera är att Leo Vegas vid utgången av det tredje kvartalet hade en kassa på närmare 67 miljoner euro.

Ledningen är extra nöjd med att det har rasslat in nya kunder under den senaste tiden.

"Vi är extra stolta över kundintaget i det tredje kvartalet. Det är ju en bra indikator hur det kommer att gå framgent", säger finanschefen.

Inledningen på det fjärde kvartalet skrivs till hela 70 procent gällande intäktstillväxten, vilket man dock knappast ska extrapolera för hela kvartalet:

"Nej, det ska man inte vänta sig", konstaterar ledningen och pekar på tämligen enkla jämförelsetal i oktober.

Leo Vegas har prioriterat att ro köpet av Royal Panda i hamn och därmed har arbetet att listas på Stockholmsbörsen skjutits till första halvåret 2018, förklarar bolagsledningen.

Läs fler artiklar
LÄS MER