Natural Cycles flyttar in hos Apoteket – första steg in i fysisk handel

Natural Cycles flyttar in hos Apoteket – första steg in i fysisk handel

Natural Cycles grundare Elina Berglund och Raoul Scherwitzl. Foto: Johanna Ekström och Sara Lindmark.

Jonas de Lange

Reporter

"Vi är självklart stolta och glada över att de valde att ta in oss."

Natural Cycles är en ett slags hormonfritt preventivverktyg för kvinnor. Användaren mäter sin temperatur varje morgon. Sedan matas kroppstemperaturen in i en speciell app som berättar om det är tryggt att ha sex utan att bli gravid eller om man måste skydda sig med exempelvis kondom.

Efter att först ha fått tummen ned från Läkemedelsverket godkändes produkten i februari i år för att kallas för just preventivapp.

Natural cycles har det senaste halvåret storsatsat på den amerikanska marknaden. Det senaste halvåret har antalet användare globalt dubblats, från 250.000 till en halv miljon.

Nu visar det sig att det även går framåt i på hemmamarknaden. Bolaget har landadet ett avtal med Apoteket. Redan denna månaden ska appen börja säljas i över 300 butiker i landet.

“Apoteket har en noggrann kvalitetskontroll så vi är självklart stolta och glada över att de valde att ta in oss. Det blir också enklare för kvinnor som funderar på om Natural Cycles är rätt för dem att ställa frågor om produkterna när det finns ute i Apotekets butiker”, säger Raoul Scherwitzl, medgrundare och vd på bolaget, i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Apoteket blir startupbolagets första inbrytning i den fysiska handeln.

Natural Cycles har sedan tidigare tagit in över 50 miljoner kronor i riskkapital och backas av bland annat Bonnier Growth media. Även profilen Isabella Löwengrip är delägare.

2016 hade bolaget en nettoomsättning på 13,8 miljoner kronor och gjorde en förlust på drygt 3 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER