Kända entreprenörer och investerare satsar på Bofinks robot-bolån

Bofink Bolån
Kända entreprenörer och investerare satsar på Bofinks robot-bolån

Anna Stenberg, Ann Grevelius, Lena Apler och Joachim Ronneback Thomson

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Robotrådgivaren Bofink plockar in fem miljoner kronor i en ny investeringsrunda. Och det är en rad välkända namn som står bakom pengarna.

I förra veckan kunde vi avslöja att Collector-grundaren Lena Apler går in i Bofink, appen som ska hjälpa användarna att få ut så mycket som möjligt av sitt bolån.

Nu står det klart att hon får sällskap av flera tunga entreprenörs- och investerarnamn. Bland de som lägger in pengar återfinns techprofiler som Jens Nilsson, grundare Offerta, Anna Stenberg, investerare och grundare av WES, Niels Bosma, grundare Tessin, Öjvind Norberg, grundare Styrelseakademin, Anton Holmquist, grundare av Bruce och Johan Avecedo, senior producer på Candy Crush Saga.

Dessutom investerar Lennart Käll, vd på Svenska Spel, Ann Grevelius, GP Bullhound, Thomas Eriksson, fd vd Carnegie och Karl-Mikael Syding, fd fondförvaltare på Brummer & Partners bland investerarna.

Bofink har utvecklat en app som ska hjälpa kunder med bolånen. Genom att logga in med bank-id går appen igenom bolånevillikoren och ger automatiskt skräddarsydda råd till användarna om hur de ska agera.

Bofink tar dels betalt av bankerna när de raggar kunder till dem men har också utvecklat ett analysprogram som hjälper bankerna att rikta erbjudanden mot specifik grupper.

Läs fler artiklar
LÄS MER