Därför vallfärdar entreprenörer och techintresserade till Visby

Startup Grind Almedalen
Därför vallfärdar entreprenörer och techintresserade till Visby

Foto: Sara Lindh

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Varför är det viktigt för företagare och startups att vara på plats under Almedalsveckan? Vi frågade några av de som samlats på Startup Grinds event under torsdagskvällen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amanda Alvarsson, som jobbar med tidningen ”Starta och driva företag”.

”Vi har lärt oss otroligt mycket om hur det går till här, särskilt av att hålla vårt eget event. Det är viktigt att kolla upp saker innan man åker hit och prata med de som har varit här tidigare. Vi kom hit i går, men det känns som om det händer mer i början av veckan”, säger Amanda Alvarsson.

 

 

 

 

 

 

 

Donna Hanafi, Mentimeter.

”Jag är här för att träffa folk i branschen och bygga relationer. Det har gått skitbra, det blir många synergiefekter där folk du känner presenterar dig för andra och drar med dig på olika event”, säger Donna Hanafi.

 

 

 

 

 

 

Magnus Ingevall, vd och Martin Johansson på Connect.

”För att vårda och skapa nya kontakter. När vi är här lär vi oss vad som är på agendan i branschen. I år har det handlat om stöd och finansiering för entreprenörer”, säger Magnus Ingevall.

Martin Johansson berättar att de haft ett fullspäckat schema.

”Men det är tiden mellan seminarierna när du kan prata med andra som är här som verkligen ger något”, säger Martin Johansson.

 

 

 

 

 

 

Eva Donell, som är intresserad av entreprenörskap och ska börja jobba på en startup.

”För att bli entusiasmerad, det har varit fantastiskt här. Jag var på ett seminarium tidigare i dag där det fanns en brittisk talare som sa att samförståndet som finns i det här landet är helt unik. Det är viktigt att entreprenörer finns där de politiker som bestämmer spelreglerna, särskilt för att väcka uppmärksamhet för Startup manifestet”, säger Eva Donell.

 

 

 

 

 

 

 

Robin Linden, som är engagerad i Spaceport Sweden.

”Tror att det är viktigt att vara här eftersom Almedalen gått i den riktningen att det börjat handla mer om näringsliv. Här är det möjligt att prata med personer som du aldrig skulle komma i kontakt med annars”, säger Robin Linder.

 

 

 

 

 

 

Sohrab Fadai, som är entreprenör, regionchef för företagarna i Dalarna och ordförande för Young Entreprenörs Sweden.

”För samtalen som sker mellan seminarierna. Där kan du träffa någon och ha samtal i tio minuter som ger mer än om du hade pratat med någon i flera timmar. Det går inte att veta vad du kommer att få ut innan du kommer hit. Det funkar inte att ha någon agenda, men de samtal jag har haft har utvecklat mig och gett mig möjligheter. Det är bra att inte boka in mer än ett eller två seminarier om dagen just för att inte gå miste om de möten som sker mellan seminarierna.

Läs fler artiklar
LÄS MER